Speelhuisjeskeuze
Home

Rosmalen of Rotterdam

Misschien ben je een liefhebber of wil je gewoon een keertje een groot tennistoernooi bezoeken. Je kunt uiteraard een bezoekje nemen bih de plaatselijke tennisclub, maar het is uiteraard ook leuk om een groot professioneel tennistoernooi te bezoeken. Nederland heeft momenteel geen hele grote professionele tennis spelers. Ondanks dat zijn er wel twee grote toernooien die jaarlijks veel bezoekers, maar ook veel grote spelers trekt. Eigenlijk zijn het drie toernooien: ATP tour in Rotterdam, ATP tour in Rosmalen en de WTA tour in Rosmalen.

Het ATP-toernooi van Rotterdam werd dit jaar voor de 44e keer gespeeld. Elk jaar komt het toernooi terug in februari en wordt gespeeld in Ahoy. In 1972 werd het toernooi opgericht in en 1974 is ABN AMRO de hoofdsponsor. De ondergrond waar op wordt gespeeld is hardcourt. Bij binnentoernooien wordt deze ondergrond vrijwel altijd gebruikt omdat het niet duur is, lang meegaat en snel weg te halen is als je in een hal speelt waar ook andere evenementen worden georganiseerd. Het toernooi is een van de weinig grote toernooien in de buurt en vandaar trekt het veel bezoekers elk jaar. Het is ook eenvoudig te bereiken. Door de populariteit is het voor spelers ook aantrekkelijk hier te spelen. Je hebt sowieso veel bezoekers die naar je willen kijken en het prijzengeld wordt ook elke keer hoger door de toenemende bezoekers. Je kunt naast tennis kijken ook andere dingen doen. Je kunt er heerlijk eten, maar je kunt ook winkelen. Winkelen kan natuurlijk wel alleen voor tennisspullen. Een tennis racket kun je hier dus zeker kopen. Ook kun je de nieuwste k swiss schoenen aanschaffen die dat jaar op de markt zijn gekomen.

Rosmalen is het andere grote toernooi in Nederland wat op gras wordt gespeeld. Spelers zien dit toernooi als voorbereiding op het grote grastoernooi in Wimbledon. Mannen en vrouwen spelen hier een toernooi.

https://www.kctennis.nl/