Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

Een hypoallergene hond; dit zijn de rassen!

De beslissing een geliefde viervoeter toe te voegen aan de familie is vaak lastig. Zo vraagt een hond veel kosten, denk aan de accessoires en het hondenvoer, en tijd, waar een baasje niet altijd blij mee is. Bovendien zal een allergie van een gezinslid zorgen voor een ingewikkelde relatie.

Een hypoallergene hond wordt gezien als DE oplossing om de viervoeter te verwelkomen zonder dat de allergie in de weg staat. Hoe ontstaat de allergie precies en welke rassen worden gezien als hypoallergeen? In dit artikel zal dit haarfijn worden uitgelegd.

Werking

Het speeksel en de huidschilfers van een hond bevatten bepaalde eiwitten die kunnen leiden tot een allergische reactie bij de mens. Door de inademing van deze allergenen kunnen er verschillen de klachten optreden. Zo krijgen allergische personen vaak last van een loopneus, jeukende ogen, niezen en hoesten en mogelijk een droge en jeukende huid. Door langdurig in contact te zijn met een hond, is het mogelijk zelfs last te krijgen van koorts, spierpijn en hoofdpijn.

Het is begrijpelijk dat personen met deze allergie moeite hebben met het delen van de ruimte met de viervoeter. Hierdoor wordt er vaak de keuze gemaakt het ras te kiezen dat de allergie in hoeverre mogelijk tegenhoudt.

Hypoallergeen

Er zijn meerdere rassen die worden gezien als hypoallergeen, oftewel rassen die een eventuele allergische reactie zullen voorkomen. De volgende rassen zouden beschikken over deze eigenschap:

–          Poedel

–          Schnauzer

–          Yorkshire Terrier

–          Italiaanse windhond

–          Chinees naakthondje

–          Bedlington Terrier

–          Afghaanse windhond

–          Labradoodle

 

De Labradoodle is een kruising tussen een labrador retriever en de poedel; het ras dat ook onder de hypoallergenen valt. Veel allergische personen beweren na een langere periode met de hond te hebben doorgebracht, geen last te hebben van opkomende allergie.

http://ydolo.be