Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

Je huis schoonmaken

Je huis schoonmaken, het hoort er nou eenmaal bij en moet gedaan worden. Je kan dit natuurlijk ook laten doen door een schoonmaakster, maar het is een stuk goedkoper om dit gewoon zelf te doen.

Wekelijkse en maandelijkse klusjes

Maak een goed onderscheid in de klusjes die je eens in de zoveel tijd moet doen en de klusjes die je een stuk vaker moet doen. Maak hier een goede verdeling van, zodat je niet ongemerkt steeds hetzelfde klusje doet en dezelfde vergeet. Denk bij de wekelijkse klusjes bijvoorbeeld aan stofzuigen, je bed verschonen, stoffen en de wc(’s) schoonmaken. Bij andere klusjes kan je kijken naar de ramen lappen, de badkamer schoonmaken maar ook bijvoorbeeld de bank verschuiven om hieronder te stofzuigen.

Verdeel de klusjes

In het huishouden moet er nou eenmaal veel gebeuren; de was, strijken, stofzuigen, schoonmaken, de afwas, koken, boodschappen. Maak hierin een goede verdeling met je huisgenoten en laat bijvoorbeeld je kinderen vast de vaatwasser in en uit ruimen of geef ze juist steeds wisselende schoonmaaktaakjes. Zo zorg je ervoor dat je niet alles in je eentje te doen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om sommige taakjes samen te doen. Ga bijvoorbeeld samen met je partner of huisgenoot koken of de was doen. Het wordt dan een stuk leuker om te doen en het scheelt ook nog eens tijd.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Zorg ervoor dat je de juiste artikelen gebruik om je huis schoon te maken. Heb je bijvoorbeeld een tapijt? Dan kan soms alleen stofzuigen niet genoeg zijn. Kies dan voor een tapijtreiniger om hem eens in de zoveel tijd helemaal schoon te maken. Daarnaast bestaan er ook stofdoeken die heel handig zijn om snel wat stof weg te halen. Het is goed om de juiste en professionele schoonmaakartikelen te gebruiken voor het beste resultaat; een schoon en opgeruimd huis.

https://fayon.nl