Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

De zoektocht naar je droomhuis

Het is zo ver. Je bent op het punt in je leven om een nieuwe stap te maken. De stap naar je droomhuis. Dit is een proces die lang kan duren. Je wilt op zoek naar een ander huis, om wat voor reden dan ook. Kleiner wonen, toe aan een nieuwe buurt. Wellicht heb je al een koophuis en weet je niet goed waar te beginnen. Ben je plan om jouw huidige huis te verkopen en op zoek te gaan naar iets nieuws wat beter is? Of huur je op dit moment?

Wat is er nou verstandig? Eerst verkopen of juist eerst gaan zoeken? Ga je eerst langs een aankoopmakelaar, of toch eerst een gesprek bij de bank? De volgende vijf stappen helpen je wanneer je begint aan een nieuwe zoektocht.

 

Financiële mogelijkheden

Allereerst begin je met het bepalen van de financiële mogelijkheden. Wanneer je met je huidige huis overwaarde hebt, kun je wellicht in een hogere prijsklasse zoeken. Wanneer je huis onder water staat en je een restschuld verwacht, is het handig om de mogelijkheden uit te zoeken om de restschuld in de hypotheek van een volgend huis te verwerken. Het is slim om je hierin te laten adviseren.

 

Vervolgstappen

Stap twee gaat over het wel of niet eerst verkopen van je eigen huis. Het gelijk verkopen heeft met een aantal factoren te maken. Je kunt daarbij denken aan het risico van dubbele maandlasten. De derde stap is het bepalen van je woonwensen.  Wat wil je precies? Duidelijke woonwensen maken het zoeken een stuk makkelijker. Daarna schakel je wellicht een aankoopmakelaar in. Maar dit hoeft niet persé. Het technisch beheer is echter wel belangrijk in de toekomst. Een aankoopmakelaar hoef je niet voor het hele proces van zoeken tot sleuteloverdracht in te schakelen, het kan ook voor bepaalde fases.

De laatste stap is het zoeken van je huis. Denk hierbij aan zaken, zoals zoekgebied, prijs, het soort woning en het minimale aantal slaapkamers. Tijdens dit proces is het ook slim om alvast naar vastgoedonderhoud te kijken.

https://laan35.nl/