Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

Het internet: grootste voordeel en grootste nadeel in ons leven

Voor velen die in de periode van 1980 is geboren, is het internet een wonder. Je kan er van alles op doen, de mogelijkheden zijn oneindig. Van online kozijnen bestellen tot een spelletje spelen: letterlijk alles kan. Als je even iets niet weet, beantwoordt het internet al je vragen. Het internet wordt voor veel doeleinden gebruikt. Zo is het onmisbaar in de zakenwereld, omdat alle aandelen online staan, onmisbaar voor educatieve doeleinden, en onmisbaar voor het vermaak van de mensheid. Zonder internet zouden heel veel mensen niet weten wat ze zouden moeten doen met hun leven, en dat is best begrijpelijk. Want zonder internet is er gewoonweg geen leven.

De voordelen van het internet zijn dus bijna, net zoals het internet, oneindig. Voor veel dingen hoef je je huis geen eens meer uit. Zoals in het voorbeeld genoemd: kozijnen kopen? Geen probleem. Met een paar klikjes heb je het binnen een paar dagen in huis. Heb je zelfs geen zin meer om boodschappen te doen? Dan zijn er tegenwoordig heel veel bezorgdiensten die allemaal via het internet werken. Ook als je extra hulp nodig hebt bij je studie, of extra informatie nodig hebt voor een reportage, is dit binnen twee seconden op het internet te vinden. Ook films, series, schrijfprogramma’s, blogs, spelletjes en noem het maar is genoeg om nieuwe hobby’s te vinden.

Helaas zit er aan alles ook een nadeel. Uit recente studies blijkt dat veel mensen verslaafd zijn geraakt aan het internet. Zo verslaafd, dat ze niet zonder meer kunnen. Door het internet gaat het concentratievermogen achteruit, net zoals het denkvermogen. Vroeger, moest je best veel dingen onthouden. Daardoor trainde je je brein om goed te concentreren, en goed dingen te onthouden. Tegenwoordig als we iets vergeten, kunnen we het zo weer opzoeken op het internet. Topografie is niet meer nodig: interactieve kaarten zijn nu beschikbaar. Net zoals boeken: alles staat online.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://directeenkozijn.nl