Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

Een lekkage

Wat is het precies?

Een lekkage ontstaat door een scheur of breuk in de waterleiding. Hierdoor stroomt er vocht langs de leidingen en wordt er waterschade veroorzaakt. Een lekkage kan zowel binnen- als buitenshuis plaatsvinden en het is belangrijk om je hier goed voor te verzekeren. Een lekkage leidt vaak tot vochtige plekken en omgevingen in je huis, en wanneer je hier niet snel genoeg bij bent kan dit gevolgen hebben voor je huis. Je kan lekkage vaak ontdekken aal de vorming van schimmel op de muren. Dit gebeurt door de combinatie van warme lucht met een vochtige muur en laat vieze plekken achter, vaak bruin of zwart van kleur.

Daarnaast is het ook mogelijk dat er sprake is van een lekkage in je dakpannen. Zo kan het voorkomen dat door een heftige storm dakpannen kapot zijn gevallen of scheef liggen. Scheurvorming kan onschuldig lijken, maar het is belangrijk om dit gelijk te vervangen. In de winter kan er hier namelijk vriesschade ontstaan waardoor het water in de scheur wordt uitgezet en de scheur groter wordt. Verder kan het zo zijn dat er door ouderdom waterlekkage voorkomt. Doordat de dakpannen dan oud zijn, zullen ze slijten en worden ze poreus. Door de poreusheid komt er water naar binnen.

Wat kan je er tegen doen?

Allereerst; voorkomen is beter dan genezen. Een dakinspectie laten doen, kan heel veel problemen voorkomen doordat je nu veel sneller kan handelen. Hierdoor kan je dus een (dak)lekkage voorkomen en scheelt dit veel problemen.

Verder is het belangrijk om zo snel mogelijk een monteur te bellen om het niet erger te laten worden. Zo kan je dak reparatie zo snel mogelijk beginnen en ben jij ook weer zo snel mogelijk van je lekkage af. Het is ook belangrijk om te bellen met je verzekeraar om te kijken welk deel vergoed wordt en wat niet.