Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

De complete gids van schroevendraaiers

Als klusser verzamel jij gedurende je leven echt een hele grote hoop materialen. Je hebt van alles en nog wat in de garage liggen: van latjes tot schroevendraaiers, van tape tot nijptangen. En die verzameling groeit en groeit maar door. Iedereen weet dat jij van klussen houdt, dus voor je verjaardag krijg jij allerlei handige klusspullen. Zo komt het dat je ontelbaar veel bakjes met daarin allemaal verschillende soorten schroeven hebt. Je hebt hele koffers vol met ringsleutels, steeksleutels, boortjes en boorbitjes. Natuurlijk ontbreken de zagen, schroevendraaiers en boren ook niet aan jouw assortiment. Als iemand iets nodig heeft, dan komt hij of zij het aan jou vragen. Jij hebt na al die jaren toch een enorm uitgebreide verzameling van van alles.

 

Maar, wacht… herken jij je nu totaal niet in dit verhaal? Ben jij juist het tegenovergestelde van die klusser die super veel materialen heeft? Ben jij net uit je studentenkamer verhuisd naar je eerste echte huis? Dan heb je waarschijnlijk niet zo’n mooie verzameling. In dat geval wil je natuurlijk weten, wat je wel en wat je niet hoeft te kopen. In dit artikel ga ik het echt alleen hebben over schroevendraaiers. Dat doe ik omdat iedere klusser een aantal verschillende schroevendraaiers moet hebben om lekker veel te kunnen klussen. Je wil als beginnend klusser weten wat je nodig hebt.  

 

Laten we beginnen met de sleufschroevendraaier. Dit is een echte klassieker die je herkent aan zijn platte, dunne kop. Met deze schroevendraaier kan je schroeven aandraaien die maar één gleuf op de kop hebben. Dit soort schroeven worden nauwelijks nog gebruikt, dus een sleufschroevendraaier is eigenlijk niet essentieel. Een schroevendraaier die wel echt nodig is, is de kruiskopschroevendraaier. Deze schroevendraaier herken je aan zijn kruisvormige kop. Met deze schroevendraaier op zak kan je meer dan 80% van alle schroeven draaien. De hiervan deze schroevendraaier is een ster met zes kanten, voor extra grip en stevigheid. Met deze draaier kan je torx schroeven heel strak aandraaien. Als je een echte klusser wil worden, dan ga je ook woodies schroeven kopen willen, want deze worden met een torx schroevendraaier aangedraaid.

https://www.bnvtools.nl/