Papiervisjes en zilvervisjes in uw huis

Speelhuisjeskeuze

U komt in het donker een kamer binnen, doet het licht aan en in uw ooghoek zit u iets kleins en zilverkleurigs wegschieten in het donker, of was het toch meer grijs? Papiervisjes en zilvervisjes kunnen in elk huis voorkomen en heeft niets te maken met hygiëne maar met de luchtvochtigheid van uw huis. Maar wat zijn papiervisjes en zilvervisjes eigenlijk en wat doen ze in uw huis? Zijn ze gevaarlijk en moet u er iets tegen doen of valt het wel mee?

Wat zijn papiervisjes en zilvervisjes?

Papiervisjes en zilvervisjes vallen volgens de meeste biologen onder de insecten, hoewel ze wel 6 poten hebben kunnen ze niet vliegen en hebben de larven dezelfde vorm als volwassen. De zilvervisjes in het wild leven alleen in gebieden waar het nooit vriest of koud is, aangezien ze daar niet tegen kunnen en ze kunnen tot wel 8 jaar oud worden. Het verschil tussen de beestjes is dat een zilvervisje kleiner is (7 tot 12 millimeter) dan een papiervisje (15 millimeter). Hoewel ze qua kleur soms op elkaar lijken is van dichtbij te zien dat een papiervisje grijs met spikkels is en een zilvervisje echt zilver is.

Hoe komen zilvervisjes in mijn huis?

Zilvervisjes zijn reislustige dieren, ze komen via leidingen of spouwmuren in uw huis terecht maar ook via kleding of zelfs pakketjes die u thuis bezorgd krijgt. Zilvervisjes bestrijden. Vanwege de nieuwe isolatie is de luchtvochtigheid in veel huizen hoger dan normaal waardoor de zilvervisjes goed gedijen. Tegenwoordig worden huizen ook steeds vaker gemaakt in gebied met een hoog grondwater niveau, voeg dit samen met grondverwarming en de zilvervisjes hebben een waar paradijs voor zichzelf. Vaak zitten de zilvervisjes onder de grond of in de muur waardoor u er gelukkig niet zoveel last van heeft, totdat ze in het donker tevoorschijn komen.

 

 

 

http://www.zilvervisjes-bestrijden.eu/