Speelhuisjeskeuze
Home

Je tuin weer netjes

Een mooie tuin is voor veel mensen heel wat waard. Als je tuin waardevol voor je is, wil je er natuurlijk ook wel voor zorgen dat deze er goed bij staat en er mooi uitziet, zodat je er lekker in kunt zitten. Wanneer het weer tijd is voor de herfst wil je ook dat je tuin er goed bij staat, ondanks dat je er dan natuurlijk niet meer zoveel in zal zitten. Maar, zoals je weet, vallen in de herfst de blaadjes van de bomen. Dit kan echter een hoop rommel geven in je tuin en dan is het handig om goede bladblazers in te kunnen zetten om deze rommel snel en efficiënt op kunnen te te ruimen.

Er zijn twee soorten zogenaamde bladopruimers. Met de eerste soort kun je zoals de naam al deed vermoeden, kun je de bladeren wegblazen en op die manier je tuin netjes opruimen. De bladeren kun je vervolgens weggooien of zelfs een nieuw doel geven, zoals er van compost van maken. Zo kun je dus ook nog iets nuttigs doen met de rommel in je tuin.

Er zijn ook apparaten waarmee je de bladeren op kunt zuigen. Dat is natuurlijk niet alleen handig voor de blaadjes die los zijn gekomen van de bomen, maar ook om de rommel mee op te ruimen die je bijvoorbeeld hebt gemaakt met je heggenschaar. Daarna kun je ook deze bladeren eenvoudig weggooien of opnieuw gebruiken voor bijvoorbeeld het maken van compost.

De meeste van deze apparaten werken op benzine. Er zijn ook varianten te koop die op elektriciteit werken. Dat is an sich natuurlijk ook een prima keuze en bovendien milieuvriendelijk maar het nadeel is dan wel dat je altijd een stopcontact ter beschikking moet hebben of ervoor moet zorgen dat je apparaat altijd voldoende is opgeladen. Bij benzine ben je daar niet van afhankelijk.

http://www.fuxtec.nl