Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

De looppoort

Een looppoort biedt vele mogelijkheden. De looppoort is er in veel verschillende stijlen, van een stoerder uiterlijk tot romantisch en van de klassieke uitstraling tot modern. Elke poort heeft zo zijn voordelen en prijs. Alles over de looppoort lees je in dit artikel. Na het lezen weet je precies voor welke looppoort jij moet gaan.

Materialen voor de looppoort

Een looppoort is de kleinste soort poorten en heeft vaak een breedte van ongeveer een meter breed en is tussen de halve meter en twee meter hoog. Sommige hekwerkaanbieders maken de poorten op maat. Dan zijn er vaak afwijkende maten mogelijk. De looppoorten zijn doorgaans gemaakt van hout of ijzer. Het ijzer wordt verzinkt zodat het tegen roest kan.

 

Er zijn drie verschillende verzinkte looppoorten: de sierpoort, spijlenpoort en gaaspoort. De sierpoort heeft een klassieke uitstraling en is perfect voor een sierhekwerk. Een spijlenpoort is zeer stevig en heeft een robuuste uitstraling. Deze soort wordt vaak gebruikt bij bedrijventerreinen. Gaaspoorten komen het minst vaak voor maar worden vooral gebruikt bij tuinen en weilanden.

 

De houten looppoorten zijn gemaakt van geïmpregneerd hout of van hardhout. Geïmpregneerd hout gaat een stuk minder lang mee dan hardhout maar is ook een stuk goedkoper. Waar hardhout langer dan 25 jaar meegaat moet geïmpregneerd vervangen worden na 10 tot 15 jaar.

 

Prijs van een looppoort

De prijs van een looppoort verschilt per materiaal en ontwerp. Alle prijzen die hier worden genoemd zijn voor een looppoort van 100x100cm. Een houten looppoort heeft de grootste prijsrange, tussen de €20 en €500. Dit komt door het grote prijsverschil tussen hardhout en geïmpregneerd hout. Daarnaast is ook het model belangrijk. Hoe meer hout er moet worden gebruikt om een poort te maken hoe duurder deze is.

 

De ijzeren looppoorten hebben een prijs tussen de €130 en €300. Dit hangt zeer af van welke soort ijzeren looppoort je noemt.