Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

GEP grijswatersystemen

Met GEP grijswatersystemen kunt u heel wat voor elkaar krijgen. Door een GEP grijswatersysteem in huis te nemen kunt u afvalwater dat afkomstig is uit sanitair zoals wasbekkens, douches en baden opvangen en weer bruikbaar maken. Zo bespaart u niet alleen op het milieu, maar ook op de portemonnee.

Verder is er een verschil tussen grijswatersystemen en regenwatersystemen. Het water dat door het leidingennet gaat van het eerst genoemde systeem komt dus uit wasbakken, douches en badkuipen. In het tweede geval gaat het om hemelwater dat van het dak afkomt. In beide gevallen gaat het om licht verontreinigd water dat niet zomaar opnieuw gebruikt kan worden. Er zal moeten worden gefilterd en bewerkt om het geschikt te maken voor een secundair waternetwerk. Omdat deze twee verschillende typen van water zo op elkaar lijken worden ze vaak door elkaar gehaald. Wil men echter een grijswatersysteem van GEP kopen dan kan men daarvoor op onze website terecht.

Oplossingen voor grijswater

Een grijswatersysteem kan grote hoeveelheden water die doorgaans weggegooid zouden worden hergebruiken middels de techniek die erin is verwerkt. Het stelt een huishouden in staat om licht vervuild water op te vangen in een centrale opvangtank. Daar zal het eerst worden gereinigd van biologisch materiaal. Door bacteriën het werk te laten doen kan het weer relatief schoon doorgestuurd worden. Vandaaruit gaat het grijswater door naar een membraanfilter waar de laatste rotzooi door deze grijswatersystemen wordt afgevangen. Dan is het klaar om in toiletten, tuinslangen, wasmachines en dergelijke gebruikt te worden. Mooie oplossingen waar grijswatersystemen voor toegepast kunnen worden zijn dus talrijk.

Watertechnieken en dergelijken

Voor meer toepassingen van watertechnieken naast deze grijswatersystemen kan men terecht op onze website. Daar vindt men alles over waterbehandeling. Drinkwater kan beveiligd worden tegen terugstroming van afvalwater. Afwater zelf kan goed vervoerd worden en opgeslagen middels de juiste pomp- en opslagtechnieken. En uiteraard is er nog genoeg te vinden als men een grijswatersysteem wil aanschaffen.