Speelhuisjeskeuze
Home

Verschillende stijlen bedlampjes

Voor iedereen is er wel een geschikte bedlamp. Op www.directlampen.nl/lampen/bedlampjes staan erg mooie lampen. Zelf ben ik nog jong en geef ik de voorkeur aan industriële of juist moderne bedlampjes. De kleuren wit, grijs en zwart komen veel voor op het industriële gebied en door deze kleuren te kiezen houd je rekening met de rest van het interieur. Daarbij zijn de ontwerpen strak en zit er veel beweging in de lampen. Bovendien kan soms een kleurtje geen kwaad, en vind ik het nu juist leuk om bijvoorbeeld een bedlampje in de kleur blauw of roze te hebben. Bij moderne (bed)lampen komen ook de basic kleuren om de hoek kijken. Als ik bijvoorbeeld aan moderne bed verlichting denk, past het materiaal glas daar zeker bij. De oude(re) generaties kiezen vaak juist voor een klassieke of landelijke bedlamp. De kleuren die bij de stijl klassiek passen zijn goud, brons en zilver.

De vormen van de lampen zijn vaak rond en hebben een gedraaide voet. Het materiaal is voornamelijk metaal. Naast industrieel, modern en klassiek heb je ook nog de stijl landelijk. Persoonlijk houd ik ook van deze stijl, omdat de bedlampen met deze stijl zorgen voor een gezellig en uitnodigend gevoel. Hout is een weer opkomende trend en kan zeker gebruikt worden bij dit soort lampen en zorgt voor een huiselijke uitstraling.

Qua type lichtbron voor een bed leeslampje raad ik zeker aan om LED te gebruiken en dit wordt mogelijk gemaakt doordat bijna alle bed verlichting beschikt over een E27 fitting (en sommige een E14 fitting) en dit betekent dat alle type lichtbronnen mogelijk zijn. Zelf heb ik thuis een bureaulamp die ik gebruik als bed leeslamp om ’s avonds een goed boek te kunnen lezen of om nog mijn laatste huiswerk af te maken. De stijl is industrieel en ik had de lamp gekozen, omdat hij een strak design had en zowel draai- als kantelbaar is. Wie bijvoorbeeld op oudere leeftijd is en de voorkeur geeft aan klassiek, kan een tafellamp nemen in het brons met een handige dimmer, zodat hij/zij nog even de krant kan lezen. Er is dus voor iedereen wel een geschikte lamp!         

Bekijk het gehele assortiment op Directlampen.nl!

https://www.directlampen.nl/lampen/bedlampjes