Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

Snel een dakkapel laten plaatsen

Wist je dat een dakkapel laten plaatsen in slechts één dag gerealiseerd kan worden? Een dakkapel plaatsen kan dus snel geregeld worden waardoor je weinig last hebt van ongemakken. Zeker tijdens koud weer wil je niet dat er dagen lang een opening in het dak zit waardoor je veel last van kou kunt hebben. Daarnaast wil je niet dagenlang in de rommel zitten. Daarom is het ideaal wanneer een dakkapelbedrijf je dakkapel kan plaatsen in slechts een dag tijd.

 

Niet ieder dakkapel is even snel geplaatst

Niet ieder dakkapel is even snel geplaatst want het hangt deels af van je keuze. Wanneer je een oude woning hebt met een klassieke uitstraling, dan wil je natuurlijk geen strak afgewerkt kunststof dakkapel, want dat zou het uiterlijk van de woning flink kunnen beïnvloeden, en het verkopen in de toekomst zelf erg lastig kunnen maken. In dat geval wil je een dakkapel dat perfect aansluit om het design van je huis, en dan kom je snel op een houten dakkapel uit welke op maat, en meestal ter plaatse, wordt opgebouwd.

 

Prefab dakkapellen

De meeste mensen kiezen voor prefab dakkapellen omdat deze duurzaam zijn, nagenoeg geen onderhoud nodig hebben, en kant en klaar uit de fabriek komen waardoor ook de prijs laag is. Zoals je al had vermoed zijn prefab dakkapellen van kunststof gemaakt. Kunststof heeft veel voordelen want je hoeft het kozijn of de afwerking (plaatmateriaal) niet iedere 5 jaar te laten verven om het te beschermen tegen weersinvloeden.

 

Plat dak, schuin dak, en verhoogde nok

Je kunt een dakkapel laten plaatsen met een plat dak, een schuin dak, en met een verhoogde nok. Heb je een dak met een gemiddelde schuining van rond de 40 graden dan kies je in negen van de tien gevallen voor een plat dak. Zo heb je namelijk de meeste binnenruimte binnenin de kamer. Vaak kun je bij de buren al zien wat voor dakopbouw je zelf nodig hebt en gerichter een keuze maken. Wanneer je een lage zolder hebt en daar toch een bruikbare ruimte van wilt maken dan kun je een dakkapel laten plaatsen met een verhoogde nok. Dit kan de hoogte aanzien veranderden en vaak zelfs met meer dan een meter ophogen.