Speelhuisjeskeuze
Home

Kartonnen dozen

De meeste mensen zullen, als ze aan kartonnen dozen denken, aan verhuisdozen denken. Maar verhuizen is niet het enige waar kartonnen dozen voor kunnen worden gebruikt. Kartonnen dozen hebben vele toepassingen, waaronder, maar niet beperkt tot het opslaan van items, het verzenden van items in brievenbussen, kleurrijke kartonnen dozen kunnen worden gebruikt als geschenkverpakking, kartonnen dozen kunnen zelfs worden gebruikt voor het weergeven van items in uw lokale supermarkt of winkel. Alle dozen kunnen worden gebruikt als items die uw kinderen kunnen veranderen in een pantser, ruimteschip, kasteel of tunnel.

De geschiedenis van kartonnen dozen

In de loop der jaren zijn kartonnen dozen geëvolueerd. Vroeger waren het gewoon bruine dozen. Hoewel deze dozen in verschillende maten en vormen verkrijgbaar waren, waren ze nog steeds effen, bruin en onaantrekkelijk. De laatste jaren zijn kartonnen dozen kleurrijker en aantrekkelijker mede dankzij de Dozenhal.nl die dozen op maat maakt, maar ook naar persoonlijke wens kan bedrukken.

Kartonnen dozen worden gemaakt van papier. In feite is karton heel dik papier. De grondstoffen en de fabricage zijn zowel voor papier als voor karton hetzelfde. Van 16 g/m2 tot en met een gramgewicht van 179 g/m2 spreken we over papier en vanaf 180 g/m2 noemen we het karton. Dun karton, oftewel vouwkarton, wordt gemaakt van 180 g/m2 tot ca. 600 g/m2.

Zoals met veel dingen die gemeengoed zijn geworden, is er nauwelijks nagedacht over hoe en waarom kartonnen dozen zijn uitgevonden en door wie. Ook de geschiedenis van de kartonnen doos is niet bijzonder goed gedocumenteerd. Echter, dankzij enkele bronnen, patenten en oude vergeten teksten, kunnen we u laten weten dat de geschiedenis van het karton teruggaat tot China, zo’n drie tot vierduizend jaar geleden!

Kartonnen dozen koop je natuurlijk bij de Dozenhal.nl

Kartonnen dozen voor alle belangrijke persoonlijke en commerciële doeleinden koopt u natuurlijk bij de Dozenhal. Of u nu kleine kartonnen dozen of kartonnen palletdozen nodig hebt, de professionals van de Dozenhal.nl helpen u graag bij het kiezen van de juiste doos.

Of u nu naar een nieuw huis verhuist en verhuisdozen nodig heeft, als u een groot bedrijf hebt en goederen in bulk vervoert met (grote) kartonnen dozen, of als u een klein tot groot bedrijf hebt dat goederen in kleine, middelgrote of grote kartonnen dozen verscheept u wilt de kwaliteit kartonnen dozen die de Dozenhal kan leveren. Uit voorraad en zelfs op maat gemaakt of tweedehands.