Speelhuisjeskeuze
Home

Dieren in huis? Waarom geen luchtreiniger inschakelen

Als je huisdieren in huis hebt, dan kan je in specifieke gevallen echt wel een luchtzuiveringsoplossing nodig hebben. Soms heb je namelijk last van de geur of van een hardnekkige allergie. In dit artikel willen we jou laten zien waarom het handig is om een luchtreiniger te laten plaatsen thuis als jij huisdieren hebt.

Er zijn drie mogelijkheden waarbij luchtreinigers voor eigenaars van huisdieren echt een oplossing kunnen zijn: Je hebt last van de geur, je hebt een allergie voor je dier of je hebt een allergie voor huisstofmijt. Laten we deze mogelijkheden eens van dichterbij bekijken…

In sommige gezinnen en woningen zorgen de huisdieren voor aardig wat stank. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals te weinig open ramen en te weinig verluchting of gewoon te veel dieren in een te kleine ruimte. Afhankelijk van het soort dier dat je verzorgt, het aantal dieren, jouw specifieke opmerkingen en jouw persoonlijke woonsituatie (open ramen en grootte van de woning) kan er een passende oplossing worden gezocht. Er zijn een hoop soorten luchtreinigers en elk type heeft voor- en nadelen. We kunnen voor jou advies geven over wat voor soort installatie je nu moet hebben, dit staat ook allemaal vermeld op de website (zie link onderaan).

Het meest voorkomend is dat iemand van het gezin een allergie heeft voor hondjes, vogeltjes, konijntjes, cavia’s of katjes. Voor ieder dier is er wel een allergie daar elk dier allergenen in de omgeving verspreidt. Mogelijke klachten zijn: tranende en/of jeukende ogen, niezen, verstopte neus en piepende ademhaling. Deze allergieën hebben als oorzaak allergenen. Dit lijkt een moeilijk begrip, maar het is simpelweg een ander woord voor allergie verwekkende deeltjes in de lucht. Bij huisdierenallergie kan je allergisch zijn voor allergie verwekkende deeltjes die afkomstig zijn van jouw dier, zoals huidschilfers, opgedroogde urineresten die zich in de lucht vermengen en veertjes. Inademing van deze allergie verwekkende deeltjes leidt tot die vervelende allergische klachten. Er zijn een hoop middeltjes hiervoor, maar deze werken nu ook niet bepaald altijd even goed. Als je zelf eigenaar bent van het huisdier is het niet echt een optie om elke keer maar weer pillen te slikken. Dan zou je beter de oorzaak van deze problemen gaan aanpakken. Een luchtreiniger is dan ook echt een hele goede oplossing aangezien ze deze slechte stoffen uit de lucht weghalen. Zonder dat je afscheid moet nemen van jouw huisdier!

Ook verliezen huisdieren net zoals mensen ook huidschilfers, haartjes en nagelresten. Huisstofmijten voeden zich met deze deeltjes. De kans is dus groot dat je veel van deze microscopisch kleine beestjes in je huis hebt zitten. Dit betekent dus dat je niet alleen zorgt voor je huisdier, maar indirect dus ook de honderdduizenden huisstofmijten die zich voeden met voedsel afkomstig van jouw huisdier. Een anti-allergie stofzuiger kan ervoor zorgen dat de hoeveelheid huisstofmijten tot een laag aantal beperkt blijft. Ook hier kunnen wij je natuurlijk bij helpen, je vindt bij ons op de website echt nog veel meer informatie, ga hiervoor naar www.luchtreinigeradvies.com. Als je gelijk meer wilt weten, dan is dit echt de beste website.