Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

Inpaktips voor bij jouw verhuizing

Iedereen verhuist wel een paar keer in zijn of haar leven. Door veranderende leefomstandigheden, zoals werk, relatie of gezinsuitbreiding, kan het zijn dat je op zoek bent naar een ander huis in een andere stad of een ander dorp. Hier komt wel een en ander bij kijken. Zo ook bij het inpakken. Met deze tips is het inpakken van jouw inboedel gelukkig een fluitje van een cent!

Vuilniszakken voor kleding

Kleding blijft een dingetje bij iedere verhuizing. Zo moet je de kleding van de hangers afhalen, vouwen, opstapelen en daarna weer uitstallen. Dit kun je ook een stuk makkelijker maken voor jezelf. Zo kun je jouw kleding namelijk direct vanaf de kledinghanger bij elkaar binden en in vuilniszakken doen. Daarna kun je ze met hetzelfde gemak weer in jouw kast hangen. Wel is het handig om extra grote, stevige handdoeken aan te schaffen.

Servies in handdoeken

Het servies blijft altijd een kwetsbaar iets tijdens iedere verhuizing. Het liefst laat je dit dan ook door een professioneel verhuisbedrijf inpakken, maar niet iedereen heeft hier het budget voor. Gelukkig is er ook een goedkope optie hiervoor: het inpakken van jouw servies in handdoeken. Op deze manier verhuis je én jouw handdoeken, én het servies. Wikkel 2 á 3 borden in een handdoek en plak deze dicht met verpakkingstape. Vervolgens plaats je deze VERTICAAL in de verhuisdoos, zodat je én ruimte bespaart én de kans op breken verkleind.

Folie voor flesjes

De grootste zorg zit niet altijd in het breken van spullen, maar ook in het maken van troep. Zo verhuis je vaak ook al jouw toiletspullen mee. Al deze flesjes, potjes en noem het maar op kunnen open gaan en gezamenlijk voor één grote bende zorgen. Dit kun je voorkomen door de flesjes af te sluiten met folie. Doe de huishoudfolie over de opening van de flesjes of potjes en doe daarna de dop of het deksel er overheen. Hierdoor weet je vrijwel zeker dat de toiletspullen niet gaan lekken.