Speelhuisjeskeuze
Home

Wordt je huis meer waard na een verbouwing?

Als je iets in je huis wilt aanpakken dan is dat meestal omdat je zelf vindt dat het mooier of beter kan. Toch denk je er ook aan wat het voor de waarde van je huis kan doen. Wordt je huis meer waard na die verbouwing?

Verbouwen doe je vooral voor jezelf

De meeste verbouwingen voegen natuurlijk wel iets meer waarde aan je huis toe. Iedereen wil een moderne keuken en een badkamer met moderne voorzieningen, ook toekomstige kopers.

Keukens en sanitair zijn echter heel smaakgebonden. Als je het doet om je huis te verhuren of om de waarde van je huis te laten stijgen, dan kun je het beste voor een neutrale stijl kiezen. Dit is echter geen garantie; de nieuwe eigenaar kan toch nog voorkeur aan een andere kleur of stijl geven.

Een nieuwe keuken of badkamer zal de waarde van je huis wel iets laten stijgen, maar reken er bij dit soort verbouwingen op dat je het vooral voor jezelf doet en dat je maar een deel terugziet in de waarde van je huis.

Verbouwingen die wel geld opleveren

Er zijn echter ook verbouwingen die toekomstige bewoners meer zullen waarderen. Deze zijn minder afhankelijk van smaak:

  1. Energiebesparende maatregelen

Deze worden in de toekomst steeds belangrijker. Isolatie, dubbele beglazing, nieuwe kozijnen en zonnepanelen; iedere bewoner heeft hier profijt van.

Uit onderzoek van TIAS VastgoedLAB bleek dat een eengezinswoning met A- of B-label werd verkocht voor bijna 10.000 euro meer dan een gemiddeld D-label eengezinswoning. Bovendien staan huizen met een A- of B-label gemiddeld een maand minder lang te koop.

  1. Dakkapel of dakopbouw

Ook het uitbreiden van je huis met extra oppervlakte is een goede investering. Iedereen wil zoveel mogelijk vierkante meter voor zo min mogelijk geld. Met het toevoegen van een dakkapel of dakopbouw vergroot je de woonruimte. Dit biedt mogelijkheden voor één of twee extra kamers.

De uitbreiding kun je helemaal aanpassen aan de rest van het huis. Zo kun je de dakkapel dezelfde kozijnen geven als de etages daaronder. Ook worden voor de afwerking dezelfde dakpannen of dakbedekking gebruikt. Op die manier is de uitbouw neutraal en onderdeel van het hele huis.

Zo’n verbouwing is neutraal en levert zeker meerwaarde op. Met een dakkapel profiteer jij al van extra ruimte die bij verkoop ook nog eens zijn geld terugverdient!

Er zijn volop mogelijkheden. Bij Ruiter Dakkapellen adviseren we je graag over de beste opties voor jouw huis. Kijk voor wat ideeën eens op onze website.

https://www.ruiterdakkapellen.nl/