Speelhuisjeskeuze
Home

mode of fashion

In de oudheid droegen de soldaten veel gewaden, schilden en soms zelfs ijzeren borstplaten of platen die de rest van het lichaam moesten beschermen. Later in de middeleeuwen waren er ridders. Ridders zijn mannen met een harnas aan. Daar onder een maliënkolder om de dragen van het ijzeren harnas, bedoelt om de ridder te beschermen maar ook mobiel te houden, ervan te weerhouden te overlijden. Tegenwoordig kennen we dit niet meer. Er zijn moderne materialen ontwikkeld in laboratoria die veel efficiënter zijn, veel lichter en ook nog eens sterker dan ijzer.

En dit wordt uiteraard, net als vroeger, alleen gedragen door de soldaten. De mannen die in het leger moeten strijden om het vaderland te beschermen. Zij liever dan ik maar dat geheel terzijde, niet dat ik niet van mijn vaderland houd, maar mijn leven ervoor geven, potentieel althans, vind ik voor mijn doen wel heel erg ver gaan moet ik met enige nederigheid bekennen.

Maar genoeg over het leger, ik wil het graag hebben over de stijl van kleding dezer dagen, want daar begonnen we immers mee.

Wat tegenwoordig wel het huidige harnas lijkt is de joggingbroek-BALR-shirt-petje outfit.

Een, ik ben bang, uit Amerika overgevlogen rage. Jezelf zo slonzig mogelijk kleden rage.

In Amerika is dit al jaren het geval. Lopen op sneakers, een jeans en een tshirt met een merknaam er op. Vraag me niet waarom maar deze look zie je werkelijk overal. En nu dus ook in Nederland.

Het lijkt wel alsof de trucker cap niet meer uit het straatbeeld te denken is. En volgens mij lijkt dit niet alleen zo maar is dat ook zo. Deze welbekende trucker pet is gewoon een daadwerkelijk modestatement geworden. Als je hem niet draagt hoor je er gewoon niet bij. En dat wil je natuurlijk niet. Of jij wel dan?