Speelhuisjeskeuze
Home

Opties kunststof kozijnen

Kunststof lijkt misschien heel vast en onbuigbaar, maar eigenlijk heb je keuze uit enorm veel opties als je kunststof kozijnen wilt laten plaatsen. In dit artikel gaan we over een aantal van die opties waarmee je je huis helemaal af kunt maken.

Draaikiepraam met voorzethor

Een draaikiepraam is een raam dat om twee assen draait. Meestal is dit verticaal maar dat kan ook horizontaal draaien of vallen. Dan kan het raam maar half open, wat ook een betere beveiliging tegen inbraak en het regent minder snel binnen bij slecht weer. Draaikiepramen kan je meestal ook op twee verschillende manieren openen, wat handig is voor wat frisse lucht als het niet te warm is. Draaikiepramen zijn ook makkelijk schoon te maken aangezien ze vaak naar binnen openen. De voorzethor wordt vaak gekozen in combinatie met het draaikiepraam. Allerlei beestjes en vooral muggen blijven dan lekker buiten en je kunt toch je raam open zetten voor frisse lucht. De voorzethor kan makkelijk voor allerlei kunststof ramen en kunststof draaikiepramen.

Ventilatieroosters

Verschillende ventilatieroosters zijn gemakkelijk in of boven het kunststof kozijn te plaatsen. Je hebt de vlakke ventilatieroosters die de laatste tijd veel populairder worden, onder anderen omdat ze in een schuifpui te plaatsen zijn. Ook kun je bij de vlakke ventilatieroosters gewoon een hor plaatsen. Je hebt ook ronde ventilatieroosters, die ook wel tonnetjes worden genoemd. Bij deze kun je geen horren plaatsen, waardoor die de laatste jaren wat minder in trek zijn. Mensen zijn steeds meer aan het kijken hoe ze hun huis het best kunnen isoleren, dat is milieuvriendelijk, maar ook veel voordeliger in de verbruikskosten om het huis warm te houden. Met de ventilatieroosters in kunststof kozijnen kun je het goed geisoleerde raam dus dichthouden en de roosters open zetten. Dan behoud je zoveel mogelijk warmte (of koelte in de zomer), maar krijg je wel frisse lucht in de ruimte. Ook komen er dan geen beestjes binnen, hor of geen hor.

Schuifpui

Als je dan toch aan het verbouwen bent, kun je net zo goed even kijken naar een schuifpui. Dit maakt namelijk een groot in het gevoel van ruimte in een woonkamer of keuken. Er komt ook ineens enorm veel licht binnen en de tuin wordt meer een echt deel van het huis dan zonder schuifpui. Een bijkomstig voordeel is hier dat het meteen de waarde van je huis wat omhoog trekt, mocht je het ooit nog eens verkopen. Ook wat betreft schuifpuien hebt je meer dan genoeg keuze om juist die te vinden die jij in je huis wilt hebben. Ook kunststof natuurlijk.

Dit zijn slechts enkele van alle verschillende opties wat betreft kunststof kozijnen. Er zijn eindeloos veel verschillende horren, profielen, kleuren en klinken te kiezen. Zeker voor iedereen wat wils dus!

http://www.schipperkozijnen.nl/kozijnen/kunststof-kozijnen