Speelhuisjeskeuze
Home

Minder vlees eten wordt een trend

Mensen eten nog steeds te veel vlees. De boerderijen in Nederland draaien nog op volle toeren. De koeien worden gebruikt voor de melk en uiteindelijk ook voor het vlees. Als je bijvoorbeeld bij een goede boerderij als wijsman kijkt zie je hoe druk ze het hebben met het verschaffen van producten om de boerderijen goed te laten draaien. Denk aan een koeborstel zodat de koeien daar tegen aan kunnen staan als ze jeuk hebben of om hun vacht schoon te krijgen.

We zijn sinds 2010 minder vlees gaan eten alhoewel de hoeveelheid vlees nog steeds hoog ligt. Food experts denken dat we binnenkort weer minder vlees  gaan eten. Dit komt deels door de vegan restaurants die als paddenstoelen uit de grond schieten. Deels komt dit door de prijzen van vlees wat steeds hoger wordt. Vleesvervangers kun je ook steeds vaker in de schappen van de supermarkt vinden. Mensen beginnen sinds twee jaar geleden ook meer bewust te worden over de hoeveelheid vlees die we eten. Less is more wordt het nieuwe motto. We eten bewust en willen weten wat er in ons eten zit. Uit onderzoek blijkt ook dat men steeds minder rundvlees en varkensvlees wilt eten. Pluimveevlees zoals kip blijft nog wel hetzelfde. Dit komt doordat dit gezonder voor je is.

Aan afgelopen Kerst was ook te zien dat mensen minder vlees wilde eten tijdens het kertdiner. Vlees had normaal altijd de hoofdrol bij het kerstdiner. Drie op de vier mensen vond dat er rekening gehouden moet worden met het dierenwelzijn tijdens kerst. Een op de vijf mensen geeft de voorkeur aan een vegetarisch kerstdiner. Het is ook gezonder voor je om wat minder vlees te eten. Probeer het gebruik van vlees dus een beetje te beperken als je wilt koken in de avond. Eet wat meer groente of fruit waardoor je uiteindelijk zelf meer kilo’s kwijt kunt raken.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/