Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

Maak je tuin klaar voor zomer

De zomer zit er weer aan te komen en we weten allemaal wat dat betekent: we gaan weer lekker met zijn allen de tuin in. In de zomermaanden kunnen we in Nederland eindelijk lekker buiten zitten en gezellig met zijn allen genieten van het mooie weer. Voordat het zo ver is moet je natuurlijk wel zorgen dat je iedereen kan ontvangen in je tuin. In dit artikel lees je een aantal tips over hoe je het beste je tuin zomerproof kan maken. 

Allereerst is het een goed idee om voor een paar schaduwplekken te zorgen. Dit is voornamelijk fijn als je een tuin op het zuiden hebt. We vinden het vaak heerlijk als de zon schijnt, maar we kunnen ook aardig zeuren als het te warm wordt. Om dit te voorkomen kan je een paar parasols neerzetten of een schaduwdoek ophangen. Dit vinden je planten in de tuin soms ook wel fijn. Sommige planten kunnen niet zo heel erg goed tegen de hitte. 

Als je genoeg ruimte in je tuin hebt kan je ook kiezen om een tuinhuisje in je tuin te zetten. Hier kan je in de zomer heerlijk relaxen. Wel moet je goed voor het tuinhuisje zorgen als je er zo lang mogelijk gebruik van wilt maken. Hiervoor kan je beits kopen. Deze houtbeits zorgt ervoor dat het hout door weer en wint mooi kan blijven. Er zijn genoeg goede redenen om zo een schattig tuinhuisje in je tuin te plaatsen. 

Als laatste is het een goed idee om een fijne loungeset in je tuin neer te zetten. Hier kan iedereen heerlijk op zitten als ze gezellig een drankje komen doen. Ook als je een BBQ organiseert is het handig om genoeg zitplekken te hebben. Plaats de set op een goede plek waar je in de zon of uit de zon kan zitten 

http://www.moosefarg.nl