Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

Kleine karper op de method feeder

Het vangen van kleine karper op een zware karperstok is natuurlijk geen echte sport. Het vangen van kleine karper is echter wel zo leuk. Dit vraagt gewoon ander materiaal en misschien ook wel een andere vistechniek om met veel plezier deze karpertjes te vangen. 

 

Je kan hiervoor de method feeder inzetten. De method feeder is een combinatie tussen een standaard winckelpicker of feeder en het statisch vissen. Het feedereffect zit in de beetregistratie. Dit is net als met de feeder of wincklepicker met de hengeltop. Het statisch zit meer in het zelfhaakmechanisme van de method feeder. Hierbij wordt gevist met heel korte onderlijnen die in de methodmix wordt verstopt. Als haakaas kan bijvoorbeeld een kleine boilie, imitatie maden of imitatie mais of bijvoorbeeld echte mais worden ingezet. Dit aas wordt op een korte hair bevestigd onder de haak. 

Om de vis te lokken wordt gebruik gemaakt van method-mix. Dit is niet hetzelfde als lokvoer. Zo kan het onder andere bestaan uit zachte pellets of grof uitziend lovoer. Dit voer wordt in een speciale mal gedaan, waarna het haakaas volgt. Vervolgens wordt nog wat voer in de mal gestrooid, waarna het method systeem als geheel wordt ingedrukt. Dit systeem is een plat stuk lood met wat uitstulpingen waar het voer goed op blijft plakken. Door het in de mail te drukken ontstaat een compacte voerbal die grotendeels ineen blijft als deze naar de bodem zakt bij het inwerpen. Op de bodem zal het voer langzaam uiteen vallen en lokgeur afgeven. Als de stek lekker loopt zal de bal met voer als snel worden aangevallen om zo snel als mogelijk het voer op te nemen samen met het haakaas. Dan hoef je niet lang te wachten tot de top krom getrokken wordt. 

Naast een feeder mal en method systeem heb je eigenlijk niet veel anders nodig uit je tacklebox. Wel is een gevlochten lijn aan te raden op een goede vismolen. Hierdoor komen de aanbeten een stuk beter door. Op de markt zijn voldoende geschikte vismolens te vinden. Kijk hierbij wel naar een molen met een stevige lijnclip. Hierbij kan je denken aan merken als Penn, Mitchell en Abu Garcia die hier al jaren hun strepen in hebben verdiend. 

https://www.sportvisgigant.nl/