Speelhuisjeskeuze
Home

Het verschil tussen een honingraat en tubespaan binnendeur

Een deur lijkt aan de buitenkant altijd gelijk, maar wie de deur eens in plakjes open zou snijden, komt erachter dat deuren toch verschillen. De kern van een deurblad is vaak opgebouwd uit verschillende opbouwen. Zo kan een deurfabrikant er voor kiezen een honingraat, volspaan of tubespaan opbouw te gebruiken.

De gebruikte opbouw is wel degelijk van de belang voor de keuze van een binnendeur. Zo is de ene deur een stuk lichter (en goedkoper) dan de ander, terwijl de ander juist een stuk meer warmte vasthoudt.

 

Honingraat binnendeur

De meest gekochte deur is doorgaans de honingraat deur. De kern van zo’n deur is stevig, gemaakt van karton of hardboard. Aan de buitenkant wordt de kern bekleed met zogenoemd HDF, wat staat voor High-Density Fibreboard.

Men noemt de bouw een honingraat, omdat de binnenkant van de deur op een honingraat lijkt. Het voordeur van een honingraat binnendeur, is dat deze vaak goedkoop in de aanschaf is. Vergeleken met andere binnendeuren, is dit type binnendeur vrijwel het goedkoopste van allemaal. Bovendien zijn deze deuren ook vaak een stuk lichter dan andere deuren. Toch is er één groot probleem met honingraat binnendeuren: ze zijn een stuk minder isolerend. Daarmee bedoelen we dat het geluid niet goed gedempt wordt en bovendien er veel warmte kan ontsnappen.

 

Tubespaan binnendeur

Een tubespaan binnendeur heeft een stevigere kern, gemaakt van spaanderplaat. Deze plaat heeft luchtkanalen. Daardoor houdt de deur meer warmte binnen. De meeste mensen vinden een tubespaan binnendeur de beste keus, gezien de prijs en de kwaliteit. De isolatiewaarde van een tubespaan binnendeur is dus een stuk hoger en ook prijs-kwaliteitverhouding is de beste in vergelijking met de bouw van andere binnendeuren. Het nadeel van deze keuze is de relatief dure aanschaf in vergelijking met een honingraat deur.

 

Volspaan binnendeur

Ten slotte hebben we de volspaan binnendeur. Deze bestaat volledig uit spaanderplaat. De deur wordt over het algemeen gezien als de deur met de beste kwaliteit. Deze deuren kunnen namelijk goed tegen brand en andere schade. Het nadeel van deze deur is dat hij redelijk zwaar is en bovendien sneller aan slijtage onderhevig is.

http://www.deurenshop.com/wat-is-het-verschil-tussen-honingraat-en-tubespaan-deuren/