Speelhuisjeskeuze
Image default
Aanbiedingen

Tuintrap maken met betonnen L elementen

Een betonnen tuintrap is een grote blikvanger in de tuin. De meeste particulieren zullen een tuinarchitect inschakelen om dit te verwezenlijken, want het lijkt zo ingewikkeld om een sierlijke betonnen trap aan te leggen. Toch is niets minder waar. Met behulp van betonnen L elementen kun je namelijk een perfect terras aanleggen, wat goed aansluit bij de rest van het terras. Op deze wijze kun je diverse niveauverschillen in je eigen tuin creëren, aangezien een trap uit slechts enkele tredes kan bestaan. 

Zelf aan de slag? 

Een betonnentrap aanleggen is minder moeilijk dan dit op het eerste gezicht wellicht lijkt. Door gebruik te maken van betonnen L elementen kom je namelijk al een heel eind. De elementen zijn letterlijk “L” vormig, waardoor zij direct de vorm van een trap aannemen. Natuurlijk vereist het aanleggen van de trap zelf wel enige kennis van zaken, hiervoor schakelt u dan gewoon een klusbedrijf of aannemer in. Geeft u de maten van de trap aan, dan kan de aannemer deze in principe binnen enkele uren aanleggen. 

Verhoogd terras

De keuze om enkele betonnen traptreden te creëren is vooral van toepassing indien u beschikt over een verhoogd terras. De betonnen trap oogt perfect met natuursteentegels in dezelfde teint. Soms kan ook het omgekeerde het geval zijn; de tuin is niet verhoogd, maar beschikt over een verlaging naar de waterkant bijvoorbeeld. In dat geval zijn L elementen ook perfect in te zetten. 

Gewoon online te bestellen

Betonnen L elementen zijn gewoon direct online te bestellen bij de leverancier. U krijgt de elementen thuis afgeleverd en de aannemer doet de rest. 

https://www.l-elementen.nl/