Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

Help, wat wordt mijn vervolgopleiding!

Je hebt je middelbare school succesvol afgerond. Gefeliciteerd! De logische stap erna is het beginnen aan een mbo, hbo of universitaire opleiding. Maar wat ga je kiezen? Meerdere studenten hebben hier last van en jij bene zeker niet de enigste. Dit komt vooral door een enorm groot aanbod van opleidingen. Wil je een leraar worden of een accountant een verkoper of een arts. Snap je het probleem al? Je bent er nog niet over uit, maar je voelt wel al de druk van studeren.

 

Allereerst is het geen probleem als je nog niet weet wat je vervolgopleiding wordt. Het is immers zo, dat de meeste mensen op jouw leeftijd nog niet weten wat ze willen worden. Zelfs de meest succesvolle mensen wisten vroeger niet wat ze wilden uitoefenen als beroep. Daarnaast is het nog niet zo erg, want veel mensen die een opleiding hebben gevolgd in bijvoorbeeld Commerciële Economie, werken bij gemeente als een Business-Analist.

 

Echter, moet je toch een keer de knoop doorhakken, want niet studeren is ook niet ideaal. Wat een goede tip is, is het kijken naar de vakken die je leuk vond op de middelbare school. Bijvoorbeeld je had veel plezier bij het oplossen van wiskundige formules of je vond het klimmen aan de touwen bij gym leuk. Verder is het zeker een aanrader om een online studiekeuzecheck te maken. Gebaseerd op jouw antwoorden, komt er een resultaat wat het beste bij jou past. Ten derde raad ik je aan, om een paar open dagen te bezoeken. Het klinkt misschien cliché, maar wat je echt niet wilt, is het volgen van een leuke opleiding op een nare school. Tot slot is het handig om alvast te gaan kijken naar je droombaan. Kijk bijvoorbeeld eens op een vacature website waar je kan zoeken naar een schuldhulpverlener vacature.

https://professionalpartners.nl/