Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

Red de aarde met duurzame middelen

U heeft het vast al gehoord in het nieuws. De aarde warmt snel op en de ijskappen smelten enorm snel, wat ervoor zorgt dat de waterspiegel stijgt. Dit is zeker niet positief, maar wel de harde feiten. De mens maakt veel afval door bijvoorbeeld de overmaat van plastic in de zee of de vele koolstofdioxide in de lucht. Het lijkt misschien van kleine waarde, vooral omdat Nederland een klein land is vergeleken China of Amerika, maar iedereen kan zijn steentje bijdragen. 

Bovendien hoeft dit niet veel geld te kosten. Er bestaan namelijk een aantal duurzame investeringen, die in lange termijn terugbetalen. Denk dan aan het bekendste maar zeker niet minder goede oplossing, de zonnepaneel. Een zonnepaneel werkt erg slim en zet een onuitputbare bron, de zonnestraling, om in energie. Dit bespaart veel elektra wat een positief effect heeft op je rekeningen. Tegenwoordig zijn de zonnepanelen zo goed gebouwd dat ze jarenlang mee kunnen gaan, wat resulteert in een lange termijn investering. U kunt ook op de zonnepanelen prijs subsidie krijgen van de overheid, hun  ondersteunen huizen die groene energie gebruikt.

Een ander goed alternatief voor groene stroom is de pellet boiler. De meerderheid van de maatschappij gebruikt nog gas om het huis te verwarmen of ermee te koken. Dit kan voortaan met de pellet boiler. Deze boiler verdient zijn waarde terug in drie jaar, wat een enorme kans is! Dit door biomassa als brandstof te gebruiken.

Als laatst is een warmtepomp ook een aanrader. Deze pomp maakt energie door warmte uit de lucht, uit grondwater en uit de grondbodem te winnen. De warmtepomp draait op stroom en wordt aangesloten op je CV. Het stroomgebruik neemt weliswaar toe maar het gas gebruik daalt voornamelijk. Kortom een combinatie van zonnepanelen, een pellet boiler en een warmtepomp maken het huis duurzaam en op lange termijn winstgevend.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/