Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

Wat je kunt verwachten van opleiding elektricien

Je hebt net je diploma van de middelbare school, en je vraagt je af wat de volgende stap gaat zijn. Misschien heb je nog geen idee wat je wilt worden later. In dat geval raden we aan om te kijken waar je goed in bent. Meestal als je ergens goed in bent, ontwikkel je er ook een passie voor. Misschien is de opleiding elektricien op het hoog gevallen. Dit is een goede keuze als je handig bent, goed bent in problemen oplossen een ook nog een beetje goed bent in natuurkunde. Zelfs als dit niet zo is maar het lijkt je wel interessant, dan is deze opleiding toch wel misschien voor jou, omdat je deze drie dingen in principe leert bij de opleiding. Hieronder is een lijst van de dingen die je kunt verwachten bij deze opleiding.

Veel theorie. Als je aan een elektricien denkt, moet je misschien niet denken aan een student die met zijn neus in de boeken zit. Toch heeft die student heel veel kennis nodig om het vak goed te begrijpen. Een meterkast vervangen is niet het eerste werkje wat je moet doen, je moet eerst de basis leren. Dit kan voor veel mensen een afknapper zijn, maar hoe meer je leert, hoe beter je bent in het vak. Als jij aan deze opleiding begint, denk dan niet dat je niet veel moet studeren.

Praktijk is vooral ervaring. Praktijk wordt altijd wel uitgelegd, maar je zult vaak in situaties komen dat je een probleem helemaal alleen moet oplossen. Dit is misschien anders dan je bent gewend, maar het helpt wel om die skill probleem op lossen te leren en om zelfstandig te worden. Zo leer je ook om op niemand anders te bouwen dan jezelf.

Na school moet je blijven studeren en leren. Het is belangrijk om constant met je opleiding bezig te zijn om beter begrip te krijgen van het vak. Niet iedereen kan het zo goed als jij, dus jij moet up to date blijven met alle handigheidjes van het vak.

 

http://www.groenewegendelft.nl