Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

Muziek leren maken

Voor veel mensen is het een droom; het goed kunnen spelen van een  instrument. Vandaar dat ook veel mensen het proberen te leren. Maar al snel geven ze het op, als ze merken dat het leren bespelen van een instrument toch wel iets langer duurt dan verwacht. Ze stoppen dus voor ze er echt een beetje gevoel voor krijgen. Dit is jammer, want het spelen van een instrument is niet alleen geweldig om te doen, maar heeft ook nog andere voordelen. Zo verbeter je jouw intelligentie, omdat je je brein op een andere manier uitdaagt dan normaal. Daarnaast is het goed voor je motoriek, omdat je met het spelen van een instrument vaak met verschillende lichaamsdelen verschillende bewegingen moet maken. Tenslotte staat het je toe je gevoelens te uiten, wat natuurlijk altijd fijn is, maar in deze zware tijd al helemaal.

Want tegenwoordig is het lastig om niet bezorgd of angstig te raken met alles wat er nu om ons heen gebeurt. Het is een lastige situatie, waar we niet alleen bang zijn voor de gezondheidsrisico’s van het virus, maar ons ook zorgen moeten maken om de economie, en over de eenzaamheid die bijna iedereen nu doormaakt. Kortom, het is enorm eng om na te denken wat er nu allemaal gebeurt en het is dus ook niet gek dat je je gevoelens kwijt wil.

Dus probeer dat eens door middel van het bespelen van een instrument. Je kunt het drummen leren op het internet, van filmpjes of van een videogesprek met een echt leraar in het instrument. Zo is drummen voor beginners ontzettend makkelijk, en kan je het niveau ook makkelijk opbouwen. Zo gebruik je deze tijd niet alleen op de korte termijn erg nuttig, maar ook op de lange termijn. Want je leert iets waar je je hele leven nog iets aan hebt.

https://www.onlinedrumles.nl/