Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

Consultant worden

Ben je pas afgestudeerd in de richting van business administration, international business, economie, financiën of bestuurskunde en ben je op zoek naar een baan? Houd je van advies geven aan mensen? Heb jij kennis van de processen in bedrijven? Vind jij het leuk om het beste uit jezelf en anderen naar boven te halen? Dan is consultant een perfecte baan voor jouw! In dit artikel ga ik vertellen wat je doet als consultant, waarom het zulk leuk werk is en waar je zou kunnen gaan werken.

 

Een consultant is iemand die door een bedrijf wordt ingehuurd om te helpen met het managen van het personeel en de bedrijfsvoering. Werkzaamheden van een consultant kunnen inhouden: het adviseren over het tevreden houden van personeel, het werven en aanstellen van gekwalificeerde mensen, het uitdelen van promoties en het ontslaan van medewerkers. Als consultant kan je kiezen uit een heel aantal specialisaties: consultant HRM, consultant economie, wetgeving, marketing of strategie, consultant salarisadministratie of personeelsadministratie. Je moet goede sociale vaardigheden hebben en jouw kennis op een zo zorgvuldige manier overbrengen op het bedrijf.

 

Het werk als consultant is heel leuk, en dat heeft verschillende redenen. Ten eerste leer je heel veel mensen kennen, waardoor je je netwerk kan vergroten en zo veel kans hebt om door te groeien. Hiernaast verdien je relatief veel en leehnavasor heb je ook een goede kans om internationale ervaring op te doen. Bovendien doet jouw werk als consultant er echt toe, je helpt bedrijven met het oplossen van problemen maar ook op persoonlijk niveau ben jij van groot belang.

 

Consultants werken meestal bij een consultancybureau, waardoor ze worden uitgezonden naar verschillende bedrijven. CBSS is een consultancybureau met een goede reputatie, maar er zijn er heel erg veel in Nederland, genoeg keuze dus! Andere bureaus waar je bij zou kunnen gaan werken zijn Big Five consultancy, Everdevelop, consultancy.nl, Octagon en Viperty.

 

https://www.cbbs.nl/