Speelhuisjeskeuze
Home

Mantelzorgwoning huren of kopen?

Dilemma: mantelzorgwoning kopen of huren? Dat vraagt natuurlijk om meer inhoudelijke informatie om een weloverwogen keuze te kunnen maken (klik hier voor de prijzen van een mantelzorgwoning) . Aan beide opties zijn zowel voordelen als nadelen verbonden. Toch gaat de voorkeur van de meeste mantelzorgers en vooral de personen aan wie de liefdevolle mantelzorg in een thuissituatie gegeven wordt, uit naar koop en niet naar huur.

In dit blog leggen wij u graag uit waarom.

Voordelen en nadelen van mantelzorgwoning huren of kopen

Wanneer u een mantelzorgwoning wilt huren, is het aan te raden om rekening te houden met jaarlijkse stijgingen van de huurkosten. Wanneer u een mantelzorgwoning koopt, heeft u weliswaar te maken met een investering, maar de maandlasten zijn door de lage rente toch nog vaak lager dan bij huren. Heeft u wellicht een aardige financiële buffer? Dan is het zeker aan te raden dit geld te investeren in een duurzame aankoop. U heeft dan niet te maken met maandelijkse kosten die eventueel nog kunnen stijgen. Zodra de mantelzorgwoning niet meer nodig is, kunt u deze vaak weer tegen een zeer gunstige restwaarde verkopen. U zuurverdiende geld gooit u dus zeker niet weg. Op de bank levert het tegenwoordig toch haast niks meer op aan rente. En als u een beetje pech heeft, mag u zelfs voor u spaargeld aan uw bank betalen! Bij huren werkt dat natuurlijk anders. Wanneer u een mantelzorgwoning huurt, bent u het geld dat elke maand betaald moet worden, ook echt kwijt. Daarnaast kunt u een koop mantelzorgwoning geheel naar eigen smaak en wens en helemaal op maat door ons laten maken. Zodat de persoon die uw liefdevolle verzorging nodig heeft, zich ook echt thuis zal voelen. Elke investering voor dat belangrijke ‘thuis-gevoel’ die u toch doet in een huur mantelzorgwoning levert geen enkele meerwaarde op. Ook dat geld bent u kwijt. Tevens zullen wij u volledig adviseren rondom de inrichting die geheel naar persoonlijke wens kan worden uitgevoerd en volledig gericht is op de mobiliteit van de hoofdbewoner van de mantelzorgwoning.

Mantelzorgwoning kopen?

Chaletbouw Wernsen is dankzij de jarenlange kennis en ervaring dé betrouwbare partij die naar u luistert en heel flexibel kan inspelen op alle woonwensen. Naast een advies op maat, nemen wij al uw zorgen wat betreft de bouw van de mantelzorgwoning, graag uit handen. Kortom, voor het kopen van een mantelzorgwoning bent u bij Chaletbouw Wernsen altijd aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op voor een eerste vrijblijvende kennismaking.