Speelhuisjeskeuze
Image default
Woning en Tuin

Kapstok kopen? Uit deze soorten kan je kiezen

Ben jij ook toe aan een nieuwe kapstok?

Als je je hal of bijkeuken een andere look wilt geven, zal een nieuwe kapstok ook in je lijstje staan van dingen die je wilt vernieuwen. En terecht, want een kapstok kan een echte blikvanger zijn. Daarnaast is het ook een handig en onmisbaar meubelstuk, om alle jassen, sjaals en tassen netjes op te bergen. In deze blog lees je meer over de soorten kapstokken die er zijn en lees je tips waar je op kunt letten bij de aanschaf van je nieuwe kapstok.

Verschillende soorten kapstokken

Er zijn verschillende soorten kapstokken. Zo zijn er staande kapstokken, kapstokhaken en wandkapstokken. Het ligt aan de ruimte in je huis en je persoonlijke smaak, welke soort er het beste in jouw hal, slaapkamer of bijkeuken past.
Per soort kapstok hierbij wat informatie.

Staande kapstok

Een staande kapstok is gemakkelijk te verplaatsen, ben je dus van het stylen en gaat je inrichting geregeld in de mix? Dan past deze soort het beste bij jou. Éen van de bekendste staande kapstokvormen is die van de boom. Aan de bovenkant van de kapstok is er ruimte waaraan de jassen en andere spullen opgehangen aan kunnen worden. Deze soort biedt veel diversiteit, zo zijn er ook staande kapstokken die aan de onderkant ruimte hebben om paraplu’s in op te bergen of voor de wanten en schoenen. Een paar bekende merken van staande kapstokken zijn die van Laforma, Umbra en Zuiver.

De wandkapstok

Deze kapstok bevestig je aan de wand. Let erop dat je een stevige muur en plek hiervoor uitkiest, met alle jassen en spullen komt er aardig wat gewicht aan je kapstok te hangen. De wandkapstok is in er in vele uitvoeringen: van breed tot smal, van weinig tot veel haken en ook het materiaal waarvan een wandkapstok gemaakt is, is heel divers. Zo is er voor ieder interieur wel een passende wandkapstok te vinden. Een nadeel is dat je zeker moet zijn van de plek, want zo gemakkelijk als een staande kapstok kun je een wandkapstok niet verplaatsen. Het merk Balvi heeft wandkapstokken in het assortiment, maar ook bij bijvoorbeeld Cascando en Umbra kun je hiervoor slagen.

kapstokhaken

Het voordeel van kapstokhaken is dat je er altijd nog meerderen bij kunt bevestigen als je meer ophangruimte nodig hebt. Ook zijn deze in diverse stijlen te koop, van industrieel tot vintage en zelfs tot in dierenvormen. Deze laatste zijn erg leuk voor kinderkamers, qua bevestiging kunnen ze vaak minder gewicht aan.