Speelhuisjeskeuze
Home

Hoe oud is uw matras?

De meeste matrassen zijn na een jaartje of tien wel aan het einde van de levensduur gekomen. Een goed matras gaat over het algemeen na tien jaar, zo’n 30.000 slaapuren en 3650 nachten, achteruit. In al die nachten heeft u meer dan 150.000 slaapbewegingen gemaakt, uitgaande van een gemiddelde van 40 slaapbewegingen per nacht. Daarbij kijken veel mensen ook nog eens televisie op bed of lezen een boek. Op een gegeven moment zal het matras op sommige plaatsen gaan doorliggen. De natuurlijke materialen zijn dan als het ware ingedrukt, de spiraalveren zijn aan het eind van hun latijn en er zullen ongetwijfeld vlekken te zien zijn. En wie weet hoeveel stof en huismijt er in de matras zit… In principe zou u nog best een aantal jaar door kunnen slapen op het matras, maar of dit verstandig is?

Het zit namelijk zo, door langere tijd op een oud, slecht matras te slapen zal de kwaliteit én kwantiteit van uw nachtrust verminderen. Wanneer het matras niet genoeg ondersteuning biedt zal u minder goed slapen. Ook zult u op den duur niet meer zo makkelijk in slaap komen als vroeger, toen het matras nog goed was. Bovendien loopt u het risico dat u er lichamelijke klachten van krijgt. Pijn in de rug en ledematen zijn de bekendste klachten, maar ook stijfheid, nekklachten en allergie verschijnselen behoren tot de mogelijkheden.

De matras is gewoon het fundament van een goede nachtrust en als het matras tekenen van ouderdom begint te vertonen is het tijd om het te vervangen. Als het matras 120×200 na 10 jaar nog steeds prima ligt en u nergens last van heeft dan is het in principe niet nodig om het te vervangen. Maar in de regel is het zo dat de meeste matrassen na 5 tot 10 jaar (afhankelijk van de kwaliteit) hun beste tijd hebben gehad. Een matras dat heel veelzijdig is en goed te onderhouden is kan je bijvoorbeeld bestellen op just-dream.

 

http://just-dream.nl