Hebt u een webshop? Gebruik de juiste verpakkingen!

Speelhuisjeskeuze

 

U bent een webshop begonnen en de aanvragen komen binnen. Nu nog de juiste verpakkingen kiezen. Fysieke objecten vervoeren kan een uitdaging vormen voor webshopeigenaren. Hoe een product aankomt maakt een grote indruk op de klant. U wilt geen negatieve recensies omdat de goederen niet in tip top staat aankwamen.

Hiervoor zijn er de verzendzakken, enveloppen, postdozen en vouwdozen. Allen met unieke eigenschappen, verkrijgbaar in verschillende formaten.

Verzendzakken en postdozen

Voor de meeste kledingwinkels en webshops zijn verzendzakken de standaard keuze. De plastic zakken zijn groot genoeg om kledingstukken in te vervoeren en bovendien ook erg licht in gewicht. Niet allen betaalt u hierdoor weinig transportkosten, maar ook bij de klant is het prettig dat het niet te zwaar is.

Plastic leent zich goed als verpakkingsmateriaal omdat het slijtvast is, volledig afsluitend is en waterbestendig. Postdozen aan de andere hand zijn gemaakt van karton en een stuk robuuster. Vooral de schokdempende eigenschap maakt het geliefd bij het verzenden van kwetsbare producten. Vaak zit hier dan aan de binnenkant nog een laag bubbeltjes of is het opgevuld met luchtkussens of noppenfolie.

Ook voor de kleine verzendingen

De kleine verzendingen mogen niet over het hoofd gezien worden. De envelop is de keuze bij uitstek hiervoor. Afhankelijk van de goederen die u vervoert kan er worden gekozen voor bubbeltjes luchtkussen enveloppen. Klein in formaat, maar sterk in bescherming.

De handige sluitingen zorgen ervoor dat het pakket meerdere malen geopend en gesloten kan worden. Het papier is bewerkt zodat het water afstoot.

Waar laat men al die verpakkingen?

Het online bestellen is toegenomen de afgelopen jaren, maar waar laat men al die verpakkingen van de webshops? Jaarlijks produceren we gigantisch veel afval, wel 500 kilo per persoon. Gelukkig worden de materialen gescheiden. De koplopers zijn papier en glas. Het plastic is in opkomst alhoewel dit een stuk beter kan. Dat komt met name doordat er in veel producten plastic is verwerkt wat niet makkelijk te scheiden valt.

Met de luchtkussen enveloppen is dit verleden tijd. Deze verzendverpakkingen zijn zó gemaakt, dat ze makkelijk te scheiden zijn en daarmee bijdragen aan een duurzamere wereld.