Speelhuisjeskeuze
Home

Ga eens magneetvissen

Magneetvissen is niet echt vissen. Hier ga je vissen om te zoeken naar metalen door gebruik te maken van sterke magneten. Het wordt ook IJzervissen en Metaalvissen genoemd.

Je hebt alleen een magneet, een oog en een touw nodig om te kunnen magneetvissen. Je neemt de magneet, maakt een sterk oog eraan vast en bindt dat vast aan de touw. Je gooit de magneet dan zo ver mogelijk in het water en haalt het binnen om te zien of er metaal eraan is blijven hangen. Meestal gaat men dan vissen in sloten, kanalen of meertjes.

Mensen vinden weleens fietsen en winkelwagens. Met een beetje geluk zou je muntjes kunnen vinden en zelfs hele portemonnees. Mensen hebben zelfs hele kluizen gevonden! Deze vindt je dus bij jou in de buurt. Als je wat oudere plekjes kunt vinden, heb je daar ook kans om wat oudere spullen te vinden. misschien vindt je wel gereedschappen, servies of oude sleutels.

Waarom doen mensen dit? Omdat het spannend is! Je weet nooit wat je aan de haak kunt slaan. Als je voelt dat je iets hebt gevonden is de spanning altijd leuk om te zien wat het is.

Mensen beginnen aan magneetvissen omdat ze misschien een variant willen van de normale metaaldetectors. Die kun je niet in het water steken op zoek naar metaal. Of het is gewoon een ander manier van vissen. Behalve munten vinden kun je je vondst brengen naar een ijzer handelaar om daar wat geld te krijgen.