Speelhuisjeskeuze
Home

Een toegangscontrolesysteem en haar voordelen

Een toegangscontrolesysteem is een flinke investering, maar een die zich in veel gevallen ook terug zal verdienen. Het onderhoud van een dergelijk systeem is namelijk een stuk goedkoper dan het onderhoud van andere systemen zoals een ouderwets slotsysteem. Daar naast zijn er allerlei andere voordelen waaronder een aantal hier onder genoemd zullen worden. Wil u een toegangscontrolesysteem kopen? Bekijk hier wat voordelen.

 

Toegangsbeheer

Misschien wel het voornaamste voordeel van het toegangscontrolesysteem is de controle over wie wanneer waar naar binnen mag. Dit is namelijk niet aan toeval over te laten zoals dat met ouderwetse sloten het geval is. Toen kon iedereen met een sleutel namelijk zomaar overal naar binnen, ook ’s nachts. Met een toegangscontrolesysteem is precies te regelen waar mensen naar binnen mogen, wie waar naar binnen mag, en wanneer mensen ergens binnen mogen zijn. Geen werknemers meer die ’s nachts een feestje komen houden.

 

Geen kosten bij verlies sleutels

Een ander groot voordeel van het toegangscontrolesysteem is dat er bij verlies van sleutels geen extra kosten gemaakt hoeven te worden. Voorheen moest namelijk, als een sleutel verloren raakte in het beste geval een nieuwe sleutel worden aangemaakt en in het ergste geval het hele toegangssysteem vervangen worden. Met een toegangscontrolesysteem kan eenvoudig de verloren sleutel geblokkeerd worden.

 

Gebruiksgemak

Vergeleken met ouderwetse sloten is het werken met moderne toegangscontrolesystemen echt kinderwerk. Vaak kan van alles aangepast worden door middel van een interface, die bij moderne systemen vaak binnen een app of webbrowser zit. Zo kan iedereen (die de toegangscode heeft) heel makkelijk aanpassingen maken.

 

Minder fraudegevoelig

Omdat er zo veel controle is over wie waar wanneer naar binnen mag gaan is de fraudegevoeligheid van een toegangscontrolesysteem veel beter dan bij oudere systemen. Niet alleen kan precies aangegeven worden waar werknemers zich mogen bevinden maar daarnaast kunnen ook precieze tijdsdelen aangegeven worden waarin zij zich daar mogen begeven. Sleutels zijn ook heel moeilijk te kopiëren voor dit soort systemen.

 

https://arendbeveiliging.nl/