Speelhuisjeskeuze
Image default
Aanbiedingen

"Vertel eens iets over jezelf": wat zeg je in een interview?

vacatures

Als een recruiter je vraagt ​​om over jezelf te vertellen, wees dan niet vleiend – hij is niet geïnteresseerd in waar je bent geboren, gestudeerd of getrouwd, of je als kind postzegels of kauwgom hebt verzameld. Hij wil je ervaringen horen. Daarom is de hoofdregel in het interview: een verhaal over jezelf is een verhaal over je professionele ervaring. Laten we eens nader bekijken hoe u op zo’n manier over uzelf kunt vertellen dat u indruk kunt maken op de recruiter en een baan kunt krijgen. Drie regels voor een goed interview:

Geen water

Praat alleen over werkprestaties: “sleutelfuncties – resultaten” om de meest uitgebreide informatie over uzelf als professional te geven. Duik niet in de jungle – laat voor andere gevallen de verhalen over het team, de baas, de bijzonderheden van het werk, over de moeilijkheden en arbeidsuitbuitingen achter. Dus je komt weg van de essentie. Wees specifiek en beknopt.

Vijf jaar

Duik niet in het verleden, ook niet als u een ervaren professional bent met jarenlange praktijk. Concentreer u op uw vorige baan. Je kunt praten over de ervaring van de afgelopen vijf jaar, maar ook kort en bondig, in de vorm “Ik deed, ik bereikte, dit zijn persoonlijke resultaten.” Wees niet bang om belangrijke details te missen – de recruiter zal aanvullende vragen stellen als iets hem interesseert.

Vijf minuten

Probeer uw professionele presentatie in drie, maximaal vijf minuten in te passen. Probeer thuis te repeteren met een stopwatch om u te helpen de tijd te voelen tijdens het interview. Geef de recruiter de gelegenheid om onderweg vragen te stellen, probeer niet alles in één tekst uit te fladderen.

https://vacatures.today/cat/Verkopers9.html

https://www.vindazo.be