Speelhuisjeskeuze
Image default
Energie

De meest Hollandsche bedrijven op een rijtje

Ons land zit vol met ondernemers. Dit is niet alleen nu het geval, maar is ook in de vorige eeuw het geval geweest. Zeker door de Nederlandse handelsgeest hebben veel bedrijven hun oorsprong in ons land gevonden. We zijn maar een klein landje, maar onze invloed wereldwijd is – mede dankzij deze bedrijven – onwijs groot. In dit artikel willen wij je graag kennis laten maken met enkele typische Hollandsche bedrijven.

Eneco

Als we het over een typisch Nederlands bedrijf hebben, hebben we het absoluut over Eneco. Dit bedrijf was jarenlang in handen van 44 gemeenten uit ons land, maar is pas in 2020 aan een Japanse holding verkocht. Tot die tijd was Eneco echter volledig in handen van Nederlandse gemeenten. Aangezien Eneco aan veel huishoudens energie levert, verdient dit bedrijf echt een plaatsje in dit artikel.

Heineken

Vind je een biertje lekker? Dan is het goed mogelijk dat je altijd kiest voor het groene flesje van Heineken. Dit is wellicht het meest aansprekende exportproduct van ons land en is ook al jarenlang in eigen land super populair. Als je in een café, in een restaurant of in een kroeg een biertje wilt bestellen, is de kans ook groot dat je een Heineken biertje voorgeschoteld krijgt!

Philips

Ook het wereldwijd beroemde merk Philips vindt haar oorsprong in ons land. In de Brabantse plaats Eindhoven startte dit bedrijf met het produceren van lampen. Door de jaren heen is het assortiment van Philips echter flink uitgebreid; zo produceert het nu ook tal van medische apparaten voor in onder meer ziekenhuizen. Ook op het gebied van huishoudelijke apparaten is Philips wereldwijd uitgegroeid tot een bepalende speler.

Vitens

Tot slot is ook Vitens een typisch Hollands bedrijf. Dit bedrijf voorziet namelijk 5,6 miljoen klanten in ons land aan kraanwater. Daarvoor heeft het bedrijf ongeveer 100 productlocaties en heeft het de beschikking over een distributienetwerk van bijna 50.000 kilometer in ons land. Indrukwekkend, nietwaar? Klik hier voor alle informatie over gas water licht kosten en laat je verrassen. Niet alleen door Vitens, maar ook door andere typische Nederlandse bedrijven in deze sectoren.