Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

Boxspring tegenover lattenbodem

Ondanks dat de meest verkochte bedden goedkope boxsprings zijn, bestaan de lattenbodems ook nog steeds. Mensen vragen zich misschien af wat een betere bodem is. Het belangrijkste van een boxspring of lattenbodem is het slaapcomfort. Maar dit wordt voor ongeveer 80% bepaald door het matras. Lees hieronder meer over de goedkope boxspring.

 

Boxspring

Een veel gemaakte fout is dat een boxspring een bed is, maar dit is niet zo. Een boxspring is een bodem, samen met een matras en eventueel een topper wordt het pas een bed. De voordelen van een boxsprings zijn: ze liggen hoger door de dikte, mooi vlak dus overal lig je op hetzelfde niveau en ze produceren minder geluiden zoals kraken en piepen. Naast de voordelen heeft een boxspring natuurlijk ook nadelen. De nadelen zijn: de prijs, stof, meer onderhoud en minder ademend matras. Door de materialen waar de meeste boxsprings van zijn gemaakt trekken ze veel stof aan, ze zijn dus niet geschikt voor mensen met een stofallergie.

 

Lattenbodem

Bij lattenbodems is er een groot verschil in kwaliteit. Een lattenbodem van goede kwaliteit zorgt voor veel meer slaapcomfort dan een goedkope bodem. De voordelen van een lattenbodem zijn: de prijs, beter ademend matras, zoneverdeling bij goedkopere lattenbodems en ze zijn gemakkelijker in onderhoud en geen stofbron. De nadelen van een lattenbodem zijn: het kraken en piepen, geen egaal slaapcomfort, goedkope lattenbodems zijn heel basic, latten kunnen breken wanneer een kind op bed springt. Het kraken en piepen van lattenbodems gebeurt na enkele jaren van gebruik, afhankelijk van de kwaliteit. Door olijfolie in de rubbers van een lattenbodem te doen wordt dit wel weer snel verholpen.

 

Winnaar

Er is geen duidelijk winnaar aan te wijzen. Zoals al eerder gezegd wordt het slaapcomfort vooral bepaald door het matras. Als er wordt gekeken naar de prijs dan is de lattenbodem de duidelijke winnaar. De prijs van een hele goede lattenbodem ligt ongeveer gelijk met een basis boxspring bodem terwijl het slaapcomfort op een goede lattenbodem beter is. Zowel een boxspring als lattenbodem heeft zo zijn voordelen en nadelen, ga voor je zelf na wat je belangrijk vindt en kies een van de twee.