Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

Zelf blogartikelen schrijven voor je webshop

Voor webshops is het belangrijk om goed gevonden te kunnen worden op internet. Er zijn duizenden webshops te vinden, dus hoe zorg je ervoor dat de klanten jou weten te vinden? Een manier om promotie te maken voor je webshop is om blogartikelen te schrijven over onderwerpen die relevant zijn voor jouw webshop en die op je website te plaatsen. Veel bedrijven schakelen een freelance tekstschrijver in om de webteksten te schrijven, maar als je een beetje een vlotte pen hebt, kun je er ook zelf mee aan de slag gaan! In dit artikel lees je een paar praktische tips.

Denk aan je doelgroep

Je kunt natuurlijk teksten schrijven over alles dat je maar wilt, maar houd hierbij wel je doelgroep in de gaten. Wie zijn de mensen die jouw producten kopen? Waar zouden zij over willen lezen? Welke schrijfstijl sluit aan bij deze doelgroep? De doelgroep voor gehoorapparaten houdt over het algemeen van een andere schrijfstijl dan de doelgroep voor skateboards, om maar een simpel voorbeeld te noemen. Houd dus in je achterhoofd voor wie je de tekst schrijft.

Scanbaar schrijven

Iemand die op zoek is naar een paar tips of wat informatie heeft hoogst waarschijnlijk geen zin om een heel boek of essay te lezen. Ook al heb je nog zoveel zinnigs te vertellen, houd de artikelen kort en zorg dat mensen snel kunnen vinden wat ze zoeken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je alinea’s duidelijke kopjes te geven. Zo kunnen de lezers de tekst scannen en snel vinden wat ze willen weten.

Verwijs naar je webshop

Je hebt een prachtige tekst geschreven, waarvan je denkt dat het helemaal aansluit bij je doelgroep. Geweldig! Je bent al een heel eind. Maar het uiteindelijke doel is natuurlijk dat ze jouw producten gaan kopen, niet dat ze je artikel leuk vinden en vervolgens weer wegklikken. Om jouw lezers naar je webshop te leiden, kun je linkjes verwerken in het artikel. Als ze op deze linkjes klikken, komen ze in jouw webshop terecht, waar ze misschien wel iets zullen kopen.

https://www.textmakelaar.nl/