Speelhuisjeskeuze
Home

Voordelen kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden gemaakt van polivinylchloride, beter bekend als PVC. De kozijnen van Schipper zijn in vele vormen en maten verkrijgbaar, naast verschillende diktes en vele kleuren. Een voordeel waarvan velen geen idee hebben, is dat ze grotendeels gerecycled kunnen worden. Dat maakt kunststof kozijnen erg duurzaam. Tel daarbij op dat het materiaal tot wel 50 jaar kan meegaan wat dus erg milieuvriendelijk is, het summiere onderhoud dat je eraan hebt, de goede warmte- en geluidsisolatie dan heb je toch een product dat veel voordelen in zich draagt. Wanneer je meer van het traditionele karakter houdt die houten kozijnen uitstralen, dan is er nog een voordeel. De kunststof kozijnen van Schipper zijn ook nog eens zo gewenst met een houtnerf verkrijgbaar. Daarmee combineer je twee in één. De looks van hout met de vele voordelen van kunststof.

Klein nadeel aan kunststof kozijnen

Mijn eerlijkheid gebied mij ook aan te geven dat er een klein nadeel is verbonden aan kunststof kozijnen ten opzichte van houten kozijnen. Houten kozijnen kun je eenvoudig (laten) overschilderen als de kleur je niet meer aanstaat, bij kunststof kozijnen is dat uiteraard niet mogelijk. Eenmaal voor een kleur gekozen dan blijft het daarbij. Verder zijn kunststof kozijnen niet zo makkelijk te repareren als houten kozijnen.

Prijzen kunststof kozijnen

De investering voor kunststof kozijnen is zeker de moeite waarde als je je realiseert dat het een investering is voor de komende 50 jaar. Dat maakt kunststof kozijnen een goede en toekomstgerichte investering om serieus in overweging te nemen. Eén van de grootste voordelen van kunststof kozijnen vergat ik nog te vermelden hierboven. Kunststof kozijnen zijn zo’n 15% goedkoper dan houten kozijnen en gemiddeld genomen 20% goedkoper dan aluminium kozijnen. De lange levensduur in ogenschouw genomen, is de prijs dus het grootste voordeel van kunststof kozijnen. Wanneer je nu nieuwsgierig bent geworden naar de prijzen van kunststof kozijnen is het goed om eens om de tafel te gaan zitten met de professionals van Schipper Schuifpuien en Kozijnen in Ede. Zo krijg je een goed beeld van de vele mogelijkheden die kunststof kozijnen bieden én de bijbehorende prijs voor al dat moois.