Mantelzorgwoning: Zorg in een vertrouwde omgeving tegen redelijke prijzen

Speelhuisjeskeuze

Veel mensen denken dat de prijzen van mantelzorgwoningen dermate hoog zijn, dat deze niet binnen handbereik zal zijn. Neem daarom vooral even contact op met Mantelzorg Wernsen om uw wensen te bespreken om te zien welke mogelijkheden zij u te bieden hebben om toch extra zorg te kunnen bieden aan uw dierbaren. De grootste waarde die een mantelzorgwoning te bieden heeft, ligt voor de hand: het feit dat de oudere of hulpbehoevende persoon in zijn of haar eigen woning kan wonen dankzij de zorg van familie dichtbij.

Deze optie is veel minder desoriënterend voor bijvoorbeeld een dementiepatiënt dan wanneer hij/zij zou moeten verhuizen naar een woonzorgcentrum of verpleeghuis. Vertrouwde omgevingen bieden veel veiligheid en gemoedsrust voor mensen. Een mantelzorgwoning is het ideale startpunt wanneer gezinnen te maken krijgen met extra zorg voor hun dierbaren die nog niet klaar zijn om na te denken over plaatsing in een instelling voor langdurige zorg.

De prijzen van mantelzorgwoningen maken dagelijkse routines haalbaar

Dankzij de prijzen van de mantelzorgwoningen van Mantelzorg Wernsen kunnen de mantelzorgers ervoor zorgen dat de dagelijkse routines gehandhaafd kunnen blijven. Net zoals een vertrouwde omgeving veilig en rustgevend is, geldt dat ook voor de dagelijkse routines die goed te handhaven zijn wanneer een geliefd familielid op eigen terrein in een mantelzorgwoning woont. Het handhaven van een schema kan positieve invloed hebben op eventuele angst en verwarring. Wonend in een mantelzorgwoning kunnen dagelijkse activiteiten net als voorheen gewoon blijven plaatsvinden en waar nodig kan door de mantelzorger hulp worden geboden. Mensen zijn over het algemeen wezens van gewoonte, en het behoud van deze zeer persoonlijke en diepgewortelde routines kan hen helpen enige controle en begrip te behouden van wat er om hen heen gebeurt.

Prijzen van mantelzorgwoningen binnen budget

Gezien de vergrijzing van onze samenleving, neemt de vraag naar mantelzorgwoningen toe, waardoor de prijzen al eerder dan gedacht binnen het gestelde budget vallen. In Nederland gaven 1 op de 3 Nederlanders (16+) in 2016 mantelzorg. Dat komt neer op circa 4,4 miljoen mantelzorgers. Van deze mantelzorgers zorgden 750.000 mantelzorgers in 2016 zowel langdurige zorg (meer dan 3 maanden) als intensieve zorg (meer dan 8 uur per week). De verlenging van de levensduur van de mens is te danken aan de medische vooruitgang. Mantelzorg Wernsen helpt u als mantelzorger en hulpbehoevende graag om het leven van u beiden zo aangenaam mogelijk te maken.