Speelhuisjeskeuze
Image default
Bedrijven

Hoeveel uw huis waard is hangt af van wat u precies bedoeld met de waarde

Hoeveel uw huis waard is hangt af van wat u precies bedoeld met de waarde. En dit hangt weer af van de beoogde termijn waarop dit moet worden bepaald. Wilt u bijvoorbeeld verbouwen en uw huis duurzamer maken, dan zal een taxatie door een makelaar uitgevoerd worden om de benodigde financiële middelen bij de hypotheekbank te kunnen verkrijgen. Een taxatiewaarde kijkt naar de opbrengst op lange termijn.

Als u echter wilt verhuizen of uw woning verkopen, dan dient u te kijken naar de actuele marktwaarde. En deze waarde verandert erg vaak. Wat dfe actuele waarde nu is zegt niks over de waarde volgend jaar. De actuele marktwaarde kijkt uiteraard naar alle factoren, maar bepalend is wat de markt ervoor geeft. Als u uw huis op Funda plaatst, merkt u vanzelf wat de bezichtigers ervoor geven.

Tot slot wordt de modelwaarde vaak gehanteerd voor allerlei soorten waarden. De vierkante meterprijs is hierbij bepalend, net als de ligging en het soort woning of het aantal kamers. Ook de staat van onderhoud en de aanwezigheid van onderdelen zoals een tuin hebben veel invloed op de woning modelwaarde.

Voor het aanvragen van de waarde kan het voldoende om een WOZ-waarde op te vragen. Deze is in de praktijk echter vrij voorzichtig en zit vaak 10% tot 30% onder de echte (actuele) marktwaarde. 

Voor een snelle waardebepalingom te bepalen hoeveel uw huis waard is, kunt u Sons Real Estate een waarde laten berekenen.

 

https://sonsrealestate.nl/hoeveel-is-mijn-huis-waard/