Speelhuisjeskeuze
Image default
Bedrijven

Voordelen van een kinderopvang

Kinderdagverblijven zijn een populaire optie voor kinderopvang waar je je kind voor begeleiding en verzorging door professionele verzorgers en leraren gedurende de dag. Het is er altijd goed gestructureerd en het gaat gepaard met vaste tijden waarop je je kind ophaalt en brengt. De meeste kinderdagverblijven richten zich met name op baby’s, peuters en kleuters. Vaak gaat het om naschoolse opvang of opvang in het weekend. Maar het maakt niet uit hoe oud jouw kindje is, het zal altijd moeilijk zijn om hem of haar los te laten en naar een kinderopvang te brengen. Het is toch een spannende plek, met onbekende mensen en kinderen. Maar er zijn vele voordelen verbonden aan een kinderopvang Breda. Lees hier waarom jij dit serieus zou moeten overwegen!

Regelmatige schema’s en activiteiten

De meeste kinderdagverblijven volgen elke dag een vast rooster of schema met activiteiten, ook voor de allerjongsten. Er zijn precieze tijden waarop wordt gegeten, gespeeld en geslapen. Voor de oudere kinderen zijn er tevens verschillende soorten activiteiten die al hun zintuigen prikkelen. Denk aan samen koekjes bakken, kleien of voetballen. Op deze manier zal jouw kind altijd worden gestimuleerd en dat zal bijdragen in de groei en ontwikkeling. Daarnaast is het voor kinderen erg fijn als er een bepaalde regelmaat in hun dag is. Dit zal je ook merken aan het gedrag van je kind.

Academisch niveau

Omdat kinderen op de kinderopvang vaak verschillende soorten activiteiten doen, waaronder spellen met getallen en cijfers, zullen ze hier al een voorsprong op hebben wanneer zij naar de basisschool gaan. Het is namelijk gebleken dat deze kinderen een betere taalontwikkeling hebben en ook sneller rekensommetjes oppikken. Door ze vroeg bloot te stellen aan academische vaardigheden, kunnen ze later veel meer, wat een enorm voordeel is!

Sociale interactie

Natuurlijk wil je, vooral in de eerste levensjaren van je kind, het liefst elke dag met hem of haar thuis blijven om zo veel mogelijk tijd samen te spenderen. Maar de sociale interactie die ze aangaan op de kinderopvang is mega waardevol. Kinderen moeten namelijk samen leren spelen, samen leren delen en ruzies samen oplossen. Ze maken vriendjes en vriendinnetjes, en leren zo dus essentiële communicatieve vaardigheden. Doordat ze te maken krijgen met kinderen die elk weer een heel ander karakter hebben, leren ze al snel omgaan met verschillende soorten mensen. Hier kunnen ze later veel profijt van hebben.

Stap uit je comfortzone

Ook na het lezen van deze voordelen zal je het nog vast erg spannend vinden. Toch is het goed om uit je comfortzone te stappen en je kind naar een kinderdagverblijf te brengen. Zij zullen jou later erg dankbaar zijn. Ben je overtuigd van de voordelen? Ga dan vandaag nog op zoek naar een geschikte kinderopvang, en informeer je goed voordat je je kinderen daar naartoe brengt!