Speelhuisjeskeuze
Image default
Bedrijven

Hoe bereid jij jouw kind voor, voor het kinderdagverblijf?

Voor veel kinderen is het een grote stap, voor het eerst naar het kinderdagverblijf. Het is dus slim om dit goed voor te bereiden. Een goed begin is namelijk het halve werk. Hier heb je daarna, alle andere keren natuurlijk profijt van. Kun jij nog wel wat tips gebruiken hiervoor? Lees het hier.

Eerste dag bij kinderdagverblijf Den Haag

Ten eerste is het natuurlijk fijn dat jouw kind ergens heen gaat waar alles goed geregeld is. Kinderdagverblijf in Den Haag nodig? Dan kun er bijvoorbeeld op letten of het kinderdagverblijf in Den Haag zich goed houdt aan alle overheidseisen en –richtlijnen. Check ook of het kinderdagverblijf in Den Haag geregistreerd staat in het zogenaamde LRK. LRK staat voor Landelijk Register Kinderopvang.

Wat ook fijn is, dat jouw kind inspraak heeft, in de inrichting van de opvanglocaties en de activiteiten keuze. Dat kan namelijk bij sommige kinderdagverblijven in Den Haag.

De eerste dag

Een kind zal moeten wennen. Dat kan het beste als de ouder of verzorger er ook een goed gevoel bij heeft. Als je dus een afspraak met een kinderdagverblijf hebt, maak dan afspraken over de wenperiode. Wat kan wel en wat kan niet? Wat zorgt ervoor dat jouw kind zich veilig voelt?

Heb je geen goed gevoel bij het gesprek? Dan heb je natuurlijk ook kans dat jouw kind zich hier niet prettig voelt. Een kind voelt natuurlijk haarfijn aan wat een ouder of verzorger vindt. Ook al denk je van niet.

Zorg samen voor een goede overdracht. Is voor het dagverblijf helder, wat de dagindeling normaal is voor jouw kind? Bespreek ook eventuele van belang zijnde informatie over voeding, drinken en geneesmiddelen. Geef jouw mobiele nummer door en geef door wie de huisarts en tandarts is van jouw kind.

Wees geen dramaqueen

Vertel jouw kind op tijd dat hij of zijn over een week (bijvoorbeeld) naar een kinderdagverblijf gaat. Dan kan het idee alvast landen. Zeg er niet te veel over. Beantwoord wel eventuele vragen. Geef ook iets mee, als het zover is. Zoals bijvoorbeeld zijn of haar lievelingsknuffel of iets anders dierbaars. Wees betrouwbaar: kom op tijd en haal jouw kind ook weer op tijd op. Loop even mee en geef een knuffel: geef ook aan dat je bijvoorbeeld gaat werken en dat je jouw kind straks weer ophaalt.

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/den-haag/