Speelhuisjeskeuze
Home

Durasolid van Duravit voor baden en douchebakken

Functionele, visuele en tastbare kwaliteit bepalen, naar de mening van de producent van toilet en badkamer sanitair Duravit, de waarde van een product. Het toegepaste materiaal speelt daarbij een essentiële rol, vooral in de badkamer bepaalt het contact met water de materiaalkeuze. Duravit ziet het als zijn taak, innovatieve en functionele materialen in te zetten, voor het produceren van baden, de douchebak, een badkamermeubel of badkamer sanitair dat tegelijk mooi en uitnodigend is. De beslissing hiervoor vindt op meerdere niveaus plaats: optiek, onderhoudsvriendelijkheid en veiligheid zijn daarbij doorslaggevende factoren. Daarom introduceert Duravit producten uit twee nieuwe materialen die kwaliteit met esthetica combineren en een alternatief vormen voor het al beproefde acryl. Acryl wordt vanwege zijn waardevolle eigenschappen al vanaf het begin van het bedrijfsonderdeel “Wellness” voor de productie van baden en douchebakken gebruikt. Daarbij wordt vacuüm trekken met een zuig-techniek toegepast, een complex proces dat nauwkeurig werken en een bijzonder materiaalgevoel vereist.

Een gegoten douchebak en ligbad van Duravit

DuraSolid A is een goede grondstof op basis van gegoten mineralen. Producten uit dit materiaal worden in een gietproces vervaardigd wat de realisatie van volledig nieuwe designelementen mogelijk maakt. Scherpen randen, die in de dieptrektechniek moeilijk zijn om te zetten, vormen geen probleem meer. Ook het verbinden van driedimensionale delen is mogelijk. Het resultaat: een vloeiend geheel, zonder zichtbare voegen of naden, dat perfect geschikt is voor badkamer sanitair zoals de douchebak. De ongekend monolistische vormgeving zorgt voor een volledig nieuwe ervaring waarbij het matte oppervlak een edele, zachte finish creëert. Aangevuld met warm, sympathiek aanvoelend op de huid, worden de eigenschappen optiek en haptiek met elkaar verenigd. Voor de dagelijkse reiniging van het witte, compleet doorgekleurde oppervlak volstaat een zachte doek in combinatie met warm water of een normale allesreiniger.

Innovatieve materialen van Duravit

Volledig nieuw in de toepassing in de badkamer is DuraSolid Q, een innovatief materiaal dat ook is gebaseerd op gegoten mineralen. Door deze technologie zijn zeer precieze vormen met de kleinste toleranties mogelijk. Zo ontstaat een mat oppervlak, dat dichtbij de eigenschappen komt van natuursteen. Duravit biedt producten uit DuraSolid Q in de typische steenkleuren wit, beige en antraciet, kleine spikkeltjes versterken het natuurlijke karakter. Zo ontstaan nieuwe vrijheden bij de badkamerinrichting, passend bij de tegels en het overige sanitair waar ook de kleur van de douchebak individueel kan worden gekozen. Het materiaal heeft een zeer hoge oppervlaktehardheid en dichtheid, wat het product relatief ongevoelig voor beschadiging en vervuiling maakt.

Voldoende afvoer voor grote douchekoppen

Door de oppervlaktestructuur van het materiaal bereiken producten uit DuraSolid A en DuraSolid Q zonder extra laag de antislip-klasse B, die voor natte ruimte die met blote voeten worden betreden, zoals de douche, vereist is. De Duravit douchebakken zijn bovendien zelfdragend, dat betekent ze, bij een overeenkomstige ondersteuning, ook zonder potenset kunnen worden geïnstalleerd. Dit geldt zowel voor vlakke inbouw alsook voor opbouw of een half ingebouwde douchebak. Daarmee bieden beide materialen een ongekende mate van flexibiliteit in de installatie en zijn deze producten zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie. Met geïntegreerde, krachtige afvoer is de douchebak van Duravit ook voor grote douchekoppen of regendouches geschikt.