Speelhuisjeskeuze
Home

De voegen van je tegeldouche schoonmaken

In elke badkamer is een tegeldouche een mooie toevoeging. De tegels kunnen verderlopen van de tegels van de hele badkamermuren, of net apart aangelegd worden voor een speciaal effect in het interieur. Tegels zijn bijvoorbeeld heel mooi bij inloopdouches. Wat wel een veelvoorkomend probleem is bij de badkamer voegen van de tegels, is dat ze er minder mooi gaan uitzien na een tijdje gebruik. Maar laat je daar niet langer door tegenhouden om voor een tegeldouche te kiezen, want dat kan makkelijk opgelost worden! 

Vroeger kon het kiezen voor tegels in de douche een riskante keuze zijn. Tussen de tegels zitten voegen, en die konden er makkelijk slecht gaan uitzien. Tegenwoordig wordt het voegen gedaan met een extra waterdichte voegmortel. Daardoor zijn de voegen veel beter beschermd. Het kan wel dat na een tijdje deze beschermlaag wegvaagt en de voegen weer vatbaarder zijn voor invloeden van buitenaf. Deze invloeden zijn bijvoorbeeld vocht en waterdamp, maar ook zeep- en shampooresten. Dat zal ervoor zorgen dat de voegen gaan verkleuren, grauw worden of vlekken krijgen. 

Daar kan je nu eenvoudig iets aan doen! Met een speciale reinigingsset kan je de voegen weer schoonmaken als nieuw of zelfs de voegen wit maken met speciale voegenverf. Een reinigingsset voor voegen bevat speciale reinigingsmiddelen die de voegen grondig onder handen nemen zodat deze weer brandschoon worden. Met een middel voor coating kan je weer een nieuwe diepe beschermlaag aanbrengen op de voegen. De set bevat ook applicatiemiddelen waarmee je al deze producten makkelijk kan aanbrengen. Met voegenverf kan je een nieuw kleurtje aanbrengen op de voegen. Met witte verf kan je ze weer helemaal schoon maken, maar je kan ook voor andere kleuren kiezen. Met creme, grijs of antraciet kan je de tegels een volledig nieuwe uitstraling geven. Voegen schoonmaken is nog nooit zo makkelijk geweest en het effect blijft lang aan!

https://voegxpert.nl