Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

De trends binnen het printen

Ondanks de digitalisering van onze samenleving blijft het printen nog altijd een belangrijk onderdeel van ons leven. Zo worden er nog dagelijks facturen, flyers en verpakkingen geprint. De etiket machines zijn ook niet weg te denken bij veel bedrijven. Enorm veel voorwerpen komen uit de printer en in de 3D printer begint steeds belangrijker te worden. Zo beweren enkele partijen dat er in de toekomst elke printer kan printen op metaal. Enorm veel veranderingen dus maar welke trends steken er dan echt bovenuit? We bespreken hier onder de innovaties met je.

Instant inkt

Je zal denken dat de printerfabrikanten hun geld verdienen met het verkopen van printers. Maar niks is minder waar, de printfabrikanten verdienen het grote geld met de inktabonnementen. De consument koopt maar eens per 5 jaar een nieuwe printer. Het geld moet dus komen van iets anders. De hoge omzetten zijn dan ook te danken aan de inkt. HP heeft iets bedacht waardoor je als consument nooit meer zonder inkt komt te zitten. Met het abonnement instantinkt ontvang je jouw inkt vlak voordat het inkt op is. De printer bestelt automatisch het inkt zodra het op is.

Voice printing

Door de opkomst van voice assistents kan je printen met je stem. Siri of Alexa kunnen je gemakkelijk helpen met de printopdrachten. Zo kan je bijvoorbeeld een boodschappenlijst of notities uitprinten door middel van je stem.

Voeding

Ja je leest het goed. Door de opkomst van de 3D printers kan je zelfs voedsel printen. Restaurant Smink gebruikt voor ruim 70 procent van hun gerechten de 3D printer. De printer kan bijzondere vormen en creaties creëren die niet met de hand mogelijk zijn. Het is dus een hele beleving om te dineren bij dit restaurant. Niet alleen de voedingsindustrie heeft de 3D printer ontdekt, ook de medische wereld maakt veel gebruik van de 3D Printer. Zo kan de printer met levende cellen een orgaan printen.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/