Speelhuisjeskeuze
Image default
Woningen

Tips voor een zorgeloze zomervakantie!

Tijdens de zomervakantie wil je natuurlijk onbezorgd kunnen genieten van het mooie weer – of je nu thuisblijft of op reis naar het buitenland gaat! Maar hoe zorg je ervoor dat je nergens over hoeft te piekeren? Van het afsluiten van een goede basisverzekering tot aan het volgen van een EHBO-cursus: met deze tips ga je een zorgeloze tijd tegemoet. Laat de zomervakantie maar beginnen!

Regel de juiste verzekeringen

Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar soms kun je er ook helemaal niets aan doen als je onverhoopt medische zorg nodig hebt. Het is daarom verstandig om een zorgverzekering met een passende dekking af te sluiten. De maandelijkse zorgpremie is afhankelijk van het soort verzekering dat je afsluit en of je aanvullende pakketten neemt, zoals een extra dekking voor tandzorg of fysiotherapie. Lees altijd de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar goed door. Op die manier weet jij precies wat er onder de dekking van jouw verzekering valt. Heb je een uitgebreidere dekking nodig? Sluit dan snel een aanvullende verzekering af.

Volg een EHBO-cursus

Een geweldige manier om ervoor te zorgen dat jou niets kan overkomen is door zelf de kennis te hebben hoe je moet handelen in geval van nood. Het volgen van een EHBO-cursus zorgt ervoor dat je goed bent voorbereid wanneer iemand in jouw omgeving dringend medische hulp nodig heeft. Je leert tijdens deze cursus onder andere hoe je iemand kunt reanimeren en hoe je om dient te gaan met shock, maar ook hoe je wonden kunt verzorgen en bloedingen kunt stoppen. Krijgt iemand binnen jouw gezin tijdens de zomervakantie plotseling een ongeluk? Met een EHBO-cursus kun je levens redden! Check online waar je bij jou in de buurt een cursus kunt volgen, of vraag naar de mogelijkheid om dit via je werk te doen. 

Beveilig de woning

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je goed bent voorbereid op ongelukken, is door de juiste spullen aan te schaffen. Als je bepaalde items altijd bij de hand hebt ben je goed voorbereid op ongelukjes. Een verbanddoos, brandblussers, branddekens en rookalarmen mogen niet ontbreken in jouw woning. Daarnaast kun je het huis zelf beveiligen door een alarmsysteem te installeren. Dankzij een modern alarmsysteem met digitale camera’s, bewegingssensoren en een geluidsalarm slaan ongewenste indringers direct op de vlucht. De camerabeelden kun je gemakkelijk bekijken via jouw mobiele telefoon of tablet, ook wanneer je zelf niet thuis bent. Zo weet je zeker dat jouw spullen altijd veilig zijn, waar je ook bent!