Speelhuisjeskeuze
Image default
Gezondheid

Wanneer is het juiste moment om fysiotherapie in Oss te overwegen?

Als je dit leest bestaat de kans dat je een fysio in Oss nodig hebt omdat je al een tijdje last hebt van een soort pijn in je lichaam. Je vraagt ​​je misschien af ​​of het normaal is of dat je naar de dokter moet. Als dat zo is moet je weten dat het zeker het juiste moment voor je is om naar een fysiotherapeut te gaan. Fysiotherapie kan allerlei soorten problemen helpen behandelen, van rugpijn tot hoofdpijn en alles daartussenin. Het is vaak een alternatief voor medicatie of een operatie.Dit is goed nieuws voor mensen die deze dingen zoveel mogelijk willen vermijden. Heb je bijvoorbeeld lichamelijke klachten als gevolg van verkeerde houdingen achter de computer of tiltechnieken op de werkvloer dan is dit het juiste moment om te overwegen naar Oss te gaan voor bedrijfsfysiotherapie. Als je in een kantoor- of fabrieksomgeving werkt waar er repetitieve taken zijn die gepaard gaan met het tillen van zware voorwerpen of het werken op computers de hele dag. Dan kunnen dit soort activiteiten na verloop van tijd verwondingen veroorzaken die later tot chronische pijn kunnen leiden als ze niet worden aangepakt vroeg genoeg door een fysiotherapeut.

Als je moeite heeft met urineren of urineverlies heeft

De bekkenbodemspieren zijn verantwoordelijk voor het ondersteunen van de blaas, baarmoeder, rectum en andere organen in uw onderlichaam. Wanneer deze spieren zwak of beschadigd raken kan dit leiden tot een aantal urineproblemen waaronder incontinentie, lekkage, onvolledige lediging van de blaas of constipatie. Als je een van deze symptomen ervaart is het belangrijk dat je eerst met je arts praat voordat je met bekkenfysiotherapie begint. Bekkenfysiotherapie is een niet-invasieve fysiotherapie die tot doel heeft de functies van de bekkenbodemspieren te verbeteren. Het is niet ongebruikelijk dat mensen deze problemen ervaren, vooral als ze een operatie hebben ondergaan. Bekkenfysiotherapie kan je helpen de controle over je blaas en urinewegen terug te krijgen. Hierdoor kun je je ongemak verlichten en gemakkelijker je normale leven hervatten.

Als je last hebt van een dikke arm

Oedeem is een medische aandoening die ervoor zorgt dat overtollig vocht zich ophoopt in je ledematen, met name de armen en benen. Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder obesitas, zwangerschap, hartfalen of nieraandoeningen. De zwelling kan gepaard gaan met pijn en ongemak. Als je aan dergelijke problemen lijdt is dit het juiste moment om oedeemfysiotherapie te overwegen en deze pijnen aan te pakken. Oedeemfysiotherapie is een vorm van behandeling waarbij massagetechnieken worden gebruikt om zwellingen in armen en benen te verminderen. De therapeut zal hun handen gebruiken om het getroffen gebied te manipuleren om het overtollige vocht dat zich daar heeft opgehoopt af te breken. Deze behandeling kan helpen de mobiliteit van je ledematen te herstellen door de bloedcirculatie door hen heen te verbeteren. Het helpt ook de pijn die gepaard gaat met zwelling te verminderen zodat je comfortabeler door het leven kunt gaan.