Speelhuisjeskeuze
Image default
Woningen

Alle ins en outs rondom het ontruimen van een woning

Het kan zijn dat je jouw woning wilt gaan ontruimen vanwege een verhuizing, maar het kan ook zo zijn dat een dierbaar familielid is overleden en zijn of haar huis ontruimd moet worden. In het laatste geval kan het best een emotionele klus zijn en daar zit niet iedereen op te wachten. Ook kan het zo zijn dat je fysiek niet in staat bent om de woning zelf te ontruimen. In deze gevallen kan het een goede optie zijn om een gespecialiseerd bedrijf, zoals 123 Woningontruiming Amsterdam in te huren. In dit artikel lees je meer over wat je moet weten over het laten ontruimen van een woning.

De voordelen van het huis laten ontruimen

Er hangen een aantal voordelen aan het laten ontruimen van een huis ten opzichte van het zelf doen. Ten eerste gaat het ontruimen van je huis een heel stuk sneller wanneer je dit laat doen door een gespecialiseerd bedrijf. Daarbij kun je een spoedontruiming aanvragen, waardoor de ontruiming erg snel geregeld is. Uiteraard wordt het huis vakkundig leeggehaald. Het grote voordeel hieraan is het feit dat het huis op de juiste manier opgeleverd zal worden, wat jou een hoop moeite en tijd bespaart. Als laatste kun je de inboedel laten opkopen door het ontruimingsbedrijf. Zo zit je niet vast aan allerlei meubels die je moet verkopen of wegbrengen en krijg je er ook nog eens een leuk bedrag voor.

Wat kost het laten ontruimen van een woning? 

De kosten voor het laten ontruimen van je woning kan behoorlijk variëren. Het hangt namelijk niet alleen af van de grootte van het huis en de hoeveelheid ontruimers die je inhuurt, maar ook van de hoeveelheid kamers die ontruimd moeten worden en de grootte van de inboedel. De prijzen zijn natuurlijk ook afhankelijk van het bedrijf, maar let er wel op dat hele goedkope service vaak betekent dat de kwaliteit een stuk lager ligt. In principe kun je de volgende prijzen aanhouden: Een kleine woning met een of twee slaapkamers kost ongeveer tussen de €150 en €600. Een eengezinswoning leeg laten houden kost tussen de €500 en €1500. Bij een huis met meer dan drie slaapkamers kun je denken aan een prijs tussen de €750 en €1850. Als laatste moet ook het afval afgevoerd worden. De prijs hiervoor hangt enorm af van de hoeveelheid en soort afval, maar je kunt gemiddeld gezien rekening houden met tussen de €100 en €500.